GP Dobrakovo: Oduzeto oko 100 grama skanka i 45 tableta ekstazija, uhapšene dvije osobe

100 pregleda 0 komentar(a)
Droga, pakovanje, Foto: Shutterstock
Droga, pakovanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.05.2017. 12:16h

Policajc i carinici prekjuče su na graničnom prelazu Dobrakovo oduzeli oko 100 grama opojne droge marihuana tipa skank i 45 komada tableta ekstazi, a dvije osobe su uhapšene zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Carinici i policajci su, 13. maja 2017. godine oko 00,10 časova, na Graničnom prelazu Dobrakovo, na izlasku iz Crne Gore zaustavili automobil marke "Opel Astra" tivatskih registarskih oznaka kojim je upravljao D.L. (22) iz Berana, dok se na mjestu suvozača nalazio Š.T. (24) iz Tivta. Pregledom auta pronađeno je jedno pvc pakovanje u kojem se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine 107,5 grama, kao i plastična kutija u kojoj je pronađeno 45 komada tableta za koje se sumnja da su opojna droga ekstazi", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

Oduzeta droga će kako je saopšteno biti upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se Š.T. i D.L. uhapse e i da mu se uz krivičnu prijavu privedu zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: