Završena Škola Kur’ana u Baru: Podijeljene diplome

Rečeno je da je Kur’an knjiga koja se "nosi preko srca onog koji je uči", da je ljepota učenja Kur’ana na arapskom jeziku, kao i da polaznici treba da nastave učenje Kur’ana
56 pregleda 0 komentar(a)
Škola Kur’ana, Foto: Radomir Petrić
Škola Kur’ana, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 15.05.2017. 08:47h

Podjelom diploma u Islamskom kulturnom centru, zvanično je zatvorena Škola Kur’ana koju je šest mjeseci pohađalo tridesetak polaznika.

Koordinator škole, drugu godinu zaredom bio je imam Omer-pašine džamije u Starom Baru Ismail ef. Husaj, profesor kiraeta - pravilnog i lijepog učenja Kur'ana u medresi "Mehmed Fatih" u Podgorici.

Polaznike i njihove porodice pozdravili su glavni imam barski mr Muidin ef. Milaimi, prvi pomoćnik Reisa Islamske zajednice (IZ) u Crnoj Gori mr Behlul ef. Kanaći, direktor medrese "Mehmed Fatih" Fuad ef. Čekić, a među zvanicama su bili i predsjednik i potpredsjednik Medžisa IZ Bar Ćazim Alković i Ekrem Zaganjor, predsjednik ilmije Mešihata IZ u Crnoj Gori Medjen ef. Šaptafi , savjetnik reisa Isa ef. Aljoši, glavni imam Ostrosa Irfan ef. Kaca, profesori medrese i brojni odbornici medžlisa i džematskih odbora.

Tom prilikom, rečeno je i da je Kur’an knjiga koja se "nosi preko srca onog koji je uči", da je ljepota učenja Kur’ana na arapskom jeziku, kao i da polaznici treba da nastave učenje Kur’ana.

Nastupio je hor medrese "Mehmed Fatih", ispred polaznika, organizatorima u Školi i Medžlisu IZ Bar zahvalio je Hasan Čuturić, a profesoru Husaju poklon ispred polaznika uručio je Mirsad Mehinagić.

Voditelj je bio Asad Grlić, koji je završio drugi stepen škole.

Bonus video: