Visoki funkcioner Force na izdržavanju kazne: Draga "dobio" sobu u spuškom zatvoru

Osim što je favorizovao Ljamovića, Draga je suprotno zakonu i bez tendera, zaključio ugovor i sa Zagovićem o zakupu prostorije u sklopu bivše Kino sale
60 pregleda 0 komentar(a)
Nailj Draga, Foto: Visit-ulcinj.com
Nailj Draga, Foto: Visit-ulcinj.com
Ažurirano: 15.05.2017. 06:23h

Bivši dugogodišnji direktor Centra za kulturu Ulcinj Nailj Draga u ponedjeljak je počeo izdržavanje šestomjesečne kazne zatvora na osnovu pravosnažne presude podgoričkog Višeg suda.

Visoki funkcioner Force osuđen je zbog zloupotrebe službenog položaja.

Podgorički Viši sud preinačio je presudu ulcinjskog suda kojom je Draga bio osuđen uslovno na godinu zatvora.

Dragi se sudilo pod optužbom da je zaključio nezakonite ugovore o zakupu objekta nekadašnje Kino bašte na Pristanu u vlasništvu Centra za kulturu, bez prethodno organizovanog javnog nadmetanja.

“Draga se tereti da je 2012. i 2013. godine, sugrađanima Vedatu Ljamoviću i Amiru Zagoviću nezakonito pribavio imovinsku korist”, rečeno je tada “Vijestima” iz Višeg suda.

Sagovornik je pojasnio da Draga nije poštovao odluke o izdavanju i nije raspisivao tendere, već nezakonito, kao direktor Centra za kulturu zaključivao ugovore o izdavanju poslovnih prostora članovima i simpatizerima Force.

U nekadašnjoj kino bašti na Pristanu, Ljamović je godinama držao diskoteku.

Osim što je favorizovao Ljamovića, Draga je suprotno zakonu i bez tendera, zaključio ugovor i sa Zagovićem o zakupu prostorije u sklopu bivše Kino sale.

Zbog toga što prostor, koji je oduzet prije pola vijeka za potrebe kino bašte, već decenijama nije bio priveden namjeni, Opština je pravosnažno izgubila sudski spor sa nasljednicima familije Lale Zubera.

Po istom osnovu, ostali dio ljetnje kino bašte, pripašće familiji Milošević koja potražuje oduzetu imovinu na Pristanu.

Nakon što je Viši sud izrekao presudu, Upravni odbor (UO) Centra za kulturu imenovao je Dragu za pomoćnika direktora.

Tu funkciju Draga je obavljao do 8. maja, a direktor Astrit Salaj kazao je “Vijestima” da će nakon zvanične potvrde iz ZIKS-a, o novonastaloj situaciji izvijestiti UO Centra za kulturu i ostale nadležne opštinske strukture.

Bonus video: