Bušidu tri medalje u Velikom Trnovu

Zlatno odličje osvojio je junior Aleksa Mihajlović (do 70), dok su bronzani bili seniori Lazar Kukuličić (do 70) i Nikolaj Dragović (do 84).
1 komentar(a)
Bušido, Foto: Bušido
Bušido, Foto: Bušido
Ažurirano: 14.05.2017. 10:04h

Takmičari podgoričkog MMA kluba Bušido sa tri medalje završili su nastup na Balkanskom amaterskom prvenstvu u bugarskom Velikom Trnovu.

Zlatno odličje osvojio je junior Aleksa Mihajlović (do 70), dok su bronzani bili seniori Lazar Kukuličić (do 70) i Nikolaj Dragović (do 84).

Mihajlović je u finalnom meču, u konkurenciji boraca do 16 godina, savladao Stefana Opreva iz Bugarske.

Kukuličić je u polufinalnoj borbi, sudijskim preglasavanjem, izgubio od Albanca Ermala Hadrija, dok je Dragović polugom izgubo od domaćeg borca Nikole Zlateva.

Kukuličić, koji je ujedno i član podgoričkog karate kluba Omladinac, kazao je da su takmičari Bušida u izuzetno jakoj konkurenciji pokazali kvalitet.

"Odradili smo dobro i atraktivno mečeve i kao nagradu dobili ponudu za nove borbe. Izgubio sam od kvalitetnog borca koji je u MMA ostvario svih 11 pobjeda, a bio je bronzani na Evropskom prvenstvu", kazao je Kukuličić.

MMA, skraćenica za Mixed Martial Arts (Mješovite borilačke vještine), je kontaktni sport koji spaja tehnike udaranja i bliske borbe.

U MMA borci mogu da koriste mnogobrojne tehnike (zavisno od federacija) kao što su udarci nogom, šakom, koljenom i laktom i tehnike obaranja i poluga.

MMA se praktikuje sa otvorenim rukavicama i održava se u kavezu ili ringu. Meč se može završiti nokautom, predajom, polugom, gušenjem ili odlukom sudija.

Organizator šampionata bio je Balkan MMA federacija.

Bonus video: