Nikšićanin osumnjičen za "zelenaštvo": Pretukao osobe kojima je davao pare na kamatu?

Pretresom stana i drugih prostorija koji koristi osumnjičeni pronađeni su materijalni tragovi koji upućuju na predmetno krivično djelo
60 pregleda 0 komentar(a)
Lisice, novac, Foto: Shutterstock
Lisice, novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.05.2017. 10:18h

Nikšićka policija uhapsila je Aleksandra Perovića zbog sumnje da se bavi zelenaštvom.

Policija sumnja da je Perović početkom januara 2017. pozajmio 1.000 eura S.R. i N.V. iz Nikšića, sa dogovorenom mjesečnom kamatom od 40 odsto.

"A.P. je, kako se sumnja, vršio konstantan pritisak na oštećene da mu uredno vraćaju iznose kamate na mjesečnom nivou, a nakon što oštećeni nijesu mogli izmirivati ove nezakonite obaveze, osumnjičeni je 7. maja u Karađorđevoj ulici u Nikšiću, sa više lica čiji je identitet poznat policiji, nakon kraće svađe, oštećenom N.V. nanio teške tjelesne povrede u vidu višestrukih fraktura kostiju u predjelu glave, dok je oštećenom S.R. nanio lake tjelesne povrede”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je pretresom stana Perovića pronašla notes sa podacima o novčanim dugovanjima oštećenih lica, a takođe je pronađena jedna puška u ilegalnom posjedu, kao i 6 komada pištoljske municije.

“U konsultaciji sa državnim tužiocem u ODT u Nikšiću osumnjičeni A.P. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden tom tužiocu na dalju nadležnost, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela zelenaštvo, teška tjelesna povreda i nasilničko ponašanje”, dodaje se u saopštenju.

Nadležni tužilac će se naknadno izjasniti povodom pronalaska oružja i municije u stanu Perovića, nakon izvršenih vještačenja, kao i u odnosu na pravnu kvalifikaciju u vezi saizvršilaca krivičnog djela.

Osumnjičenom je od strane sudije za istragu u Nikšiću određen pritvor, i sproveden je u ZIKS.

Bonus video: