Napao policajca u stanici, pa organizovao aktiviranje bombe

Viši državni tužilac Miloš Šoškić rekao je da su saslušanjem većeg broja svjedoka i vještačenjima došli do zaključka da je Kožar 31. marta u prostorijama Centra bezbjednosti Bar napao Đokovića
737 pregleda 1 komentar(a)
Alan Kožar, Foto: Savo Prelević
Alan Kožar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.05.2017. 07:18h

Baranin Alan Kožar najprije je u stanici policije napao tamošnjeg pomoćnika komandira Interventne jedinice Ivana Đokovića, a potom organizovao aktviranje bombe ispod njegovog privatnog automobila.

To je saopšteno na konferenciji za novinare i rečeno da je raspisana potjernica za jednim od vođa kriminalnog klana u Baru.

Šef barske policije Drago Spičanović saopštio je da su zbog podmetanja bombe ispod Đokovićevog privatnog automobila uhapšeni Barani Alija Metović i Ilija Kovačević.

Viši državni tužilac Miloš Šoškić rekao je da su saslušanjem većeg broja svjedoka i vještačenjima došli do zaključka da je Kožar 31. marta u prostorijama Centra bezbjednosti Bar napao Đokovića.

“Tako što mu je uputio ozbiljnu prijetnju, te da mu je prijetnja te sadržine upravo i realizovana 8. aprila u ranim jutarnjim časovima. Rezultati vještačenja su nam ukazali da postoji osnovana sumnja da su krivično djelo na koje ih je podstrekao osumnjičeni A.K. izvršili lica A.M. i I.K.”, kazao je on.

Metović i Kovačević juče su negirali krivicu pred Šoškićem, koji im je nakon saslušanja odredio zadržavanje do 72 sata.

Odgovarajući “Vijestima”, Spičanović je kazao da je Kožar izašao iz Crne Gore četiri dana prije nego su njegovi saradnici i sugrađani 8. aprila eksplozivom uništili Đokovićev automobil.

Spičanović je rekao da su Metović i Kovačević osumnjičeni za izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljeno držanje oružja i napad na službeno lice.

“Krivičnom prijavom je obuhvaćeno lice i A. K. iz Bara, koje slovi kao vođa jedne od organizovanih kriminlanih grupa u Crnoj Gori, koji se sumnjiči da je počnio krivično djelo napad na službeno lice i krivično djelo podstrekavanje na štetu kolege Đokovića”, rekao je Spičanović.

Načelnik barske policije kazao je da vjeruju da se Kožar svetio Đokoviću koji je obavljao svoj policijski posao.

“Tada je kolega Đoković od A.K. dobio i usmenu prijetnju, koja je nakon toga realizovana na način što su, kako se sumnja, A. M. i I. K. podstreknuti od ovog lica na izvršenje djela koje im se stavlja na teret”, rekao je Spičanović.

Policijska jedinica kojom rukovodi Đoković krajem marta pretresala je pripadnike Kožareve kriminalne grupe i od tog Baranina oduzela blindirani džip.

Nakon napada na vozilo Đokovića, premijer Duško Marković je kazao da će država na napad na policiju odgovoriti bez milosti.

“Poručujem da će imati brz i jasan odgovor. Državom se na ovakav način neće moći igrati”.

Alan Kožar je svojevremeno u policijskoj evidenciji bio registrovan kao član kriminalnog klana pokojnog Armina Muše Osmanagića.

Nakon ubistva tog Baranina, prema policijskim podacima, pridružio se suprotstavljenom klanu na čijem je čelu bio pokojni Luka Đurović.

U postupku za ubistvo visokog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića osuđen je na šest godina i deset mjeseci zatvora, zbog podmetanja eksploziva na gradilište hotela Splendid.

Bonus video: