Podgorica u avgustu domaćin Balkanskog prvenstva

89 pregleda 0 komentar(a)
Balkansko prvenstvo u stonom tenisu, Foto: Stonoteniski savez Crne Gore
Balkansko prvenstvo u stonom tenisu, Foto: Stonoteniski savez Crne Gore
Ažurirano: 12.05.2017. 12:29h

Podgorica će od 2. do 6. avgusta biti domaćin seniorskog prvenstva Balkana u stonom tenisu, saopšteno je iz Stonoteniskog saveza Crne Gore (STSCG).

Navodi se da su ugovor o organizaciji tog šampionata danas potpisali generalni sekretar Balkanske stonoteniske unije (BTTU) Milorad Trpkovski, direktor direktorijata Ministarstva sporta Miloš Lalević i predsjednik STSCG Ratko Dedić.

Lalević je, nakon potpisivanja ugovora, kazao je da mu je drago što će u Crnoj Gori ponovo održati to značajno međunarodno takmičenje.

On je pohvalio saradnju sa STSCG, navodeći da je to i doprinijelo dosadašnjim uspješnim organizacijama međunarodnih takmičenja.

Trpkovski je pohvalio uslove sportske sale i hotela Verde, navodeći da je dobro što čine cjelinu i da će to olakšati nastup takmičarima.

Dedić je kazao da je uvjeren da će prvenstvo u Podgorici biti jedno od najbolje organizovanih do sada.

Potpisnici ugovora složili su se da će organizacija šampionata doprinijeti, ne samo popularizaciji stonog tenisa u Crnoj Gori, već i turističkoj afirmaciji grada Podgorice i Crne Gore.

Na sastanku je najavljena mogućnost organizacije Svjetskog kupa mladih i da će BTTU i STSCG početi da lobiraju na Svjetskom prvenstvu u Dizeldorfu, krajem maja, ove godine.

Potpisivanja ugovora prisustvovali su i samostalni savjetnik direktorijata, Martina Malić i generalni sekretar STSCG, Nenad Raičević.

Bonus video: