Kako je otkriveno da Roganović stoji iza lažnih dojava za "Bigl"

Pregledom telefona istražitelji su došli do još nekih podataka a to je da je osumnjičeni Roganović održavao telefonske kontakte sa kćerkom jednog visokog funkcionera DPS-a iz Herceg Novog, ali i sa kćerkom jednog od starješina u Upravi policije
411 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Roganović, Foto: Savo Prelević
Vladimir Roganović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.05.2017. 19:41h

Novljanin Vladimir Roganović osumnjičen je da je 29. aprila javio da je u podgoričkoj diskoteci "Bigl" postavljena bomba.

To je na pres konferenciji saopštio šef Sektora kriminalističke policije i pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković.

Baković je kazao da je za Roganovićem, koji je nedavno uhapšen u Beogradu raspisana međunarodna potjernica.

On je podsjetio je da je u aprilu bilo 18 lažnih dojava o postavljenim bombama u Podgorici, a sve su stigle iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

„U slučaju koji se dogodio 29. aprila oko ponoći pozvan je Operativno komunikacioni centar Uprave policije iz Beograda sa pripaid broja i javljeno da je u jednom objektu postavljena eksplozivna naprava, što je izazavalo uznemirenost građana koji su boravili u tom objektu“, rekao je Baković.

Roganović je uhapšen u Beogradu 26. aprila zbog falsifikovanja dokumenata.

Nakon dva dana pušten je na slobodu, a potom ponovo uhapšen 5. maja zbog istog krivičnog djela.

"Vijesti" su ranije objavile da je navodni član kavačkog kriminalnog klana Vladimir Roganović u Srbiji je prošle godine dobio lažni identitet Beograđanina Adama Markovića.

Falsifikovanu ličnu kartu na to ime napravila mu je kriminalna grupa iz Srbije na čijem je čelu Užičanin Darko Karaičić.

Baković je rekao da je Roganoviću Osnovni sud u Beogradu odredio pritvor u trajanju od 30 dana. Prema njegovim riječima, podgorički Interpol je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru za Roganovićem raspisao međunarodnu potjernicu zbog izdržavanja kazne od godinu zatvora zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja. Baković je rekao da se nada da će ubrzo imati i informacije u vezi sa drugim lažnim dojavama o postavljenim bombama.

Kako je Roganović otkriven

TV Vijesti je objavila kao pouzdano saznanje da su istražitelji do Roganovića kao počinioca ovog djela došli kada su mu prilikom drugog hapšenja 5. maja srpski policajci oduzeli telefon. Detaljnim pregledom utvrđeno je da je upravo s broja koji je posjedovao u trenutku hapšenja upućen poziv dežurnoj policiji.

Motiv ovakvog njegovog postupka istražitelji vide u činjenici da je riječ o osobi koja važi za viskokotiranog člana kavačkog klana, dok operativno „Bigl“ pripada osobama bliskim „škaljarskom klanu“. Sagovornik TV Vijesti dodaje i da su hapšenjem Roganovića, prestale dojave o postavljenim bombama u Biglu.

Pregledom telefona istražitelji su došli do još nekih podataka a to je da je osumnjičeni Roganović održavao telefonske kontakte sa kćerkom jednog visokog funkcionera DPS-a iz Herceg Novog, ali i sa kćerkom jednog od starješina u Upravi policije. To je bio razlog da početkom ove nedjelje pripadnici policije posjete njihove kuće i od djevojaka izuzmu mobilne telefone. Njih dvije će u ovom predmetu biti svjedoci.

Bonus video: