Danas počinje Memorijalni turnir "Nikola-Niko Zenović"

169 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Zenović, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva
Nikola Zenović, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva
Ažurirano: 12.05.2017. 11:02h

Danas počinje četvrti po redu Memorijalni turnir „Nikola Zenović - 2017“, koji će trajati do nedjelje u Budvi, u čast i sjećanje na pokojnog Nika, velikog odbojkaškog radnika, koji je čitav svoj život utkao u ovaj sport, koga ljubitelji odbojke u Budvi, ali i šire pamte posebno kao dobrog i plemenitog čovjeka.

Učestvuje 14 ekipa iz Srbije, Makedonije, Hrvatske i Crne Gore, okupiće se oko 200 odbojkaških veterana iz gotovo svih republika bivše Jugoslavije.

Među njima biće i osvajača medalja sa olimpijskih, svjetskih i evropskih takmičenja, a gost će biti i proslavljeni trener Zoran Gajić, sada predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije.

“Nikola je na samo njemu svojstven način obilježio budvansku odbojku. Iako se njegova odbojkaška karijera kretala u okvirima republičkih takmičenja, malo je odbojkaških radnika od Triglava do Đevđelije koji u svojim notesima ili mobilnim telefonima nijesu imali upisan Nikolin telefon. Nikola je, za razliku od mnogih, ulagao sredstva u druženje sa svojim prijateljima, pogotovo iz svijeta sporta. To je pored njegove porodice bio njegov neprocjenjivi kapital. Zato i ne čudi što će se u subotu 13.maja pored njegovog groba u Reževićima stajati preko 200 bivših igrača koji će podsjetiti da uspomene i slika na Nikolin lik ne blijede”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: