Ne propustite večeras u 19:10h: Počinje priča o jednoj novinskoj redakciji

„Ideja medija jesu novine. Novine su simbol novinarstva. Kad pomislim na medije, uvijek pomislim na novine.”
0 komentar(a)
Novine, Foto: TV Vijesti, TV Vijesti
Novine, Foto: TV Vijesti, TV Vijesti
Ažurirano: 14.05.2017. 16:33h

Sukobi, do skoro uskih saradnika, borba za integritet i prevlast, obilježiće prvu od 12 epizoda dramske serije “Novine” koju će gledaoci televizije Vijesti imati prilike da pogledaju u nedjelju nakon Vijesti u pola 7.

Radnja serije počinje saobraćajnom nesrećom sa tragičnim posljedicama koju je skrivila članica jedne tajkunske porodice. Teška saobraćajna nesreća, u kojoj smrtno strada troje ljudi, pokreće mehanizam promjene vlasništva u dnevnom listu "Novine". Nagla promjena vlasništva pokreće i unutrašnja previranja u redakciji izazvana željom za moći, taštinom, ambicijama.

Od prve epizode, u vatru i na svakakva iskušenja se bacaju dosadašnji glavni urednik Vidov (Zijad Gračić), I novu, od novog vlasnika inaugurisana urednica Alenka, izjedena ambicijom i željom za osvetom, što profesionalne što privatne prirode (izvrsna Olga Pakalović), istraživačku zvijezdu i ženu-zmaja Dijanu (Branka Katić), mudrog i rezigniranog novinskog vuka Nikolu (Trpimir Jurkić), mladog i nadobudnog novinara istraživača i uzgred redakcijskog zavodnika te Alenkinog muža u ostavci Andreja (Goran Marković) i ostale, frustrirajuću ako ne i kobnu zatečenost u raskoraku između podložnosti politici i kapitalu, (ne)otpornosti tabloidizaciji i rasprodaji slabašne vjere za mizernu večeru.

“Ideja medija jesu novine. Novine su simbol novinarstva. Dugo se pričalo da će novine nestati, a internet sve preuzeti, ali to nije istina. Print medij je generalno još jak, i to je jedino mjesto koje se može baviti analitikom, biti detaljan u pristupu. Kad pomislim na medije, uvijek pomislim na novine.” - izjavio je Nebojša Taraba, producent jedne od najuspješnijih hrvatskih serija posljednjih godina.

Seriju “Novine” gledaoci TV Vijesti moći će da prate od nedjelje 14. maja odmah nakon Vijesti u pola 7.

Bonus video: