SAMO NA TV VIJESTI

"Direktno" od 20h: Crnogorski pasoš za ozbiljne strane investitore ili kriminalce?

Kakva su uporedna iskustva zemalja u regionu i Evropi ? Na kojim kriterijumima insistira EU kad je u pitanju uvođenje ekonomskog državljanstva? Da li su zemlje koje strani investitorima prodaju pasoše imale korist od toga?
1 komentar(a)
Direktno, Foto: TV Vijesti, TV Vijesti, TV Vijesti
Direktno, Foto: TV Vijesti, TV Vijesti, TV Vijesti
Ažurirano: 14.05.2017. 17:43h

Zašto Vlada ne odustaje od uvođenja ekonomskog državljanstva i pored upozorenja EU da Brisel ne gleda blagonaklono na prodaju crnogorskih pasoša stranim investitorima?  Je li opravdana bojazan dijela crnogorske javnosti da Vlada na ovaj način samo pokušava da unovči već postojeću praksu dodjele počasnih državljanstava stranim investitorima sa sumnjivim kapitalom, od kojih su neki i osumnjičeni za pronevjere i finansijske malverzacije?  Da li crnogorski ekonomski ambijent privlači  zdrav kapital ili perače para?

Kakva su uporedna iskustva zemalja u regionu i Evropi ?  Na kojim kriterijumima insistira EU kad je u pitanju uvođenje ekonomskog državljanstva? Da li su zemlje koje strani investitorima prodaju pasoše imale korist od toga?  

To su tek neka  pitanja  na koja će Direktno tražiti odgovore u nedjelju u 20 h na TV Vijesti.  Gosti emisije su: Pavle Radulović, ministar turizma i održivog razvoja, Mladen Bojanić, ekonomista i Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene i dugogodišnji član skupštinskog Odbora za bezbijednost.  

Ova emisija je realizovana kroz partnerstvo TV Vijesti i NVO MANS u okviru projekta "Kredibilni i profesionalni mediji u službi EU integracija" koji je podržan od strane Evropske unije.

Emisiju “Direktno“ pogledajte u večeras od 20h, samo na TV Vijesti.

Preporučujemo za Vas