Popovići utajili pola miliona eura?

Aktuelni direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Peruničić pokrivao je jednu od rukovodećih pozicija u firmi Guard Security Popović upravo u vrijeme u kome je ta kompanija utajivala porez, tvrde izvori "Vijesti"
501 pregleda 2 komentar(a)
Srđan Popović, Foto: Boris Pejović
Srđan Popović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.05.2017. 07:24h

Jedan od vlasnika firme Guard Security Popović - Srđan Popović (42) i direktorica tog preduzeća Radojka Majić (39) uhapšeni su juče zbog sumnje da su utajili više od 570.000 eura poreza.

I Popovićev brat Igor (40) obuhvaćen je krivičnom prijavom, ali nije uhapšen jer je u inostranstvu.

Iz Uprave policije saopšteno je da će za njim biti raspisana potjernica.

Policija sumnjiči dvojicu Popovića i Majićevu da su u periodu od 2011. do 2014. godine utajili 577.264,95 eura na ime doprinosa na zarade zaposlenih.

Iz Uprave policije je pojašnjeno da je za toliko novca oštećen budžet Crne Gore.

“Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su R.M., S.P. i I.P. počinili krivična djela utaja poreza i doprinosa na način što su, u svojstvu odgovornih lica u preduzeću Guard Popović Security, izbjegli plaćanje poreza i doprinosa na zarade zaposlenih i podnošenje obavezne prijave poreza i doprinosa Poreskoj upravi na zarade zaposlenih za period jul 2011. - maj 2014. i prikrili podatke o ostvarenoj dobiti čime su izbjegli utvrđivanje stvarne obaveze poreza na dobit preduzeća za 2012. i 2013. godinu”, piše u saopštenju UP.

Aktuelni direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Peruničić pokrivao je jednu od rukovodećih pozicija u firmi Guard Security Popović upravo u vrijeme u kome je ta kompanija utajivala porez, tvrde izvori "Vijesti."

Peruničić nije juče odgovorio na pitanja da li je od 2011. do imenovanja u ANB-u bio zaposlen u toj firmi ili je za njih na bilo koji način (honorarno, po ugovoru o djelu... ) obavljao bilo kakve poslove.

Peruničić je 1998. godine bio prvi čovjek ANB-a za nadzor, tehniku i prisluškivanje.

Nakon što je u martu 2014. godine iz penzije vraćen na čelo ANB-a, “Monitor” je pozivajući se na svoje izvore objavio da je do povratka u službu radio u privatnom obezbjeđenju u kompaniji Guard Popović Security.

Bonus video: