Odloženo suđenje optuženom da je "tipovao" staricu koju su usmrtili maloljetnici

Sudija Novović je od kolege iz Skadra dobio potvrdu da će svih šest svjedoka toga dana biti u Okružnom sudu u Skadru
79 pregleda 0 komentar(a)
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.05.2017. 10:39h

Šest svjedoka iz Skadra biće saslušano 9. juna putem video konferencijske veze u Višem sudu u Podgorici, u nastavku suđenja ulcinjskom cvjećaru Goranu Đurišiću (52), optuženom da je “tipovao” i organizovao pljačku Stane Božović (67) u ulcinjskom naselju Meterizi, koju su usmrtila dva maloljetnika iz Albanije.

Ovaj termin je danas krivično vijeće kojim predsjedava sudija Vladimir Novović, dogovorilo sa kolegama u Okružnom sudu u Skadru.

Sudski tumač za albanski jezik Radosav Rašović je razgovarao je sa Tonin Sterkajem, sudijom Okružnog suda u Skadru. Sudija Sterkaj se saglasio sa sudijom Novovićem da devetog juna bude saslušano šest svjedoka, uspostavljanjem video konferencijske veze.

Sudija Novović je od kolege iz Skadra dobio potvrdu da će svih šest svjedoka toga dana biti u Okružnom sudu u Skadru.

Glavni pretres koji je danas trebalo da se održi, odložen je na zahtjev rukovodioca višeg državnog tužioca Vesne Jovićević i branioca advokatice Radmile Ostojić. U podnescima koji su dostavljeni sudu između ostalog se navodi da zastupnica optužnice Ljiljana Lakić i advokatica Ostojić, ne mogu doći na zakazani glavni pretres zbog privatnih razloga.

Kako se navodi u optužnici Ljiljane Lakić, državnog tužioca na radu u višem državnom tužilaštvu, Đurišić je počinio krivično djelo razbojništvo sa smrtnim ishodom. On je 14. septembra 2015, u vremenu od 19 do 22 sata u Ulcinju, zajedno sa Ardian Pjetro, te maloljetnim P.A (16) i P.A. (17), državljanima Republike Albanije, upotrebom sile protiv Božović, oduzeli novac, udarali je i vezali selotejp trakom noge i ruke i usmrtili. Okrivljeni je Ardianu izložio plan da Božović u kući ima 350.000 eura, nakon čega je angažovao dvojicu maloljetnika. U optužnici piše da je maloljetnicma nabavio rukavice i selotejp traku, te dok su oni tukli staricu, on i je čuvao stražu, a zatim ih je taksijem prebacio do granice Albanije.

Bonus video: