Riješite se bola u koljenu za 60 sekundi

Pravilno izvođenje ovog pokreta važno je kako bi vam koljena uvijek bila u dobroj funkciji
528 pregleda 0 komentar(a)
koljeno, Foto: Shutterstock.com
koljeno, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 11.05.2017. 11:14h

Bol u koljenu može nam itekako otežati svakodnevno funkcioniranje jer i najjednostavniji pokreti kao što su savijanje koljena ili prekrštanje nogu mogu postati teški. Ograničena mogućnost pokreta utiče na svakodnevne aktivnosti, ali mi donosimo dobru vijest: pomoću jednostavnog pokreta istezanja u 60 sekundi olakšaćete bol u koljenu.

Ako trenutno ne osjećate bol u koljenu, velike su šanse da ćete se u nekom trenutku života susresti s tim problemom. Naime, ljekari upozoravaju da će 50 odstoposto ljudi na svijetu do 85 godine života oboljeti od artritisa u koljenu.

Kako biste olakšali bol u koljenu i tako poboljšali njegovu funkcionalnost probajte jednostavan, ali učinkovit pokret. Sve što vam treba za izvođenje ovog pokreta istezanja je peškir.

1. Sjedite, uzmite peškir, savijte ga i stavite ispod koljena, te 'ugurajte' što više u zglob.

2. Stavite petu na rub stolice ili kauča te rukama držite dio noge ispod koljena i pritisnite ga prema peškiru.

Pri tom je dobro da osjetite kontrakciju u listovima i tetivama koljena što će stvoriti malo prostora u samom zglobu koljena. Opustite te ponovite pokret.

Radite istezanje 1 minut, a zatim promijenite koljeno. I tako kratko vrijeme dovoljno je da se koljeno rastegne i da se u njemu stvori više prostora te da osjetite olakšanje od bola.

Pravilno izvođenje ovog pokreta važno je kako bi vam koljena uvijek bila u dobroj funkciji pa pogledajte i video.

Bonus video: