U Ulcinju zaplijenjena tona i po skanka: Drogu krili u "gumenjaku"?

Policija je blokirala prilaz Starom gradu i Kacemi, gdje je u toku uviđaj
171 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2017. 16:37h

Policija je ulcinjskom akvatorijumu zaplijenila više od tonu i po skanka i uhapsila albanske državljane Benarda Tahiraja i Eltona Caušaja zbog sumnje da su umiješani u šverc droge.

"Oko 11 časova u vodama na oko osam milja od Velike plaže prema Italiji granična plovna jedinica Bar kontrolisala je plovila Club Man 28. Plovilom su upravljali Tahiraj i Caušaj. Nakon kontrole gliser je usidren u ulcinjskoj lučici Kacema", kazao je "Vijestima" sagovornik iz policije.

Inspektori iz Ulcinja i Centra bezbjednosti Bar u podu glisera pronašli su 78 džakova sa po 20 kilograma skanka.

Policija je blokirala prilaz Starom gradu i Kacemi.

Policija je saopštila i da su sumnja da su albanski državljani iz glisera izbacili manju količinu skanka prilikom prilaska policijskog plovila, pa policija zajedno sa pripadnicima Vojske pretražuje lice mjesta. Navodi se i da su planirali da iz Albanije skank prošvercuju u Italiju.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Regionalnog centra granične policije Jug spriječili su danas krijumčarenje velike količine skanka iz Albanije u Italiju kada su na oko osam nautičkih milja od obale Ulcinja u gliseru u kojem su se nalazila dva albanska državljanina otkrili 78 plastičnih vreća sa sadržinom ove opojne droge. Procjenjuje se da se u ovim vrećama nalazilo oko tona i po skanka. Ova dva lica su lišena slobode. Naime, službenici granične policije – Regionalnog centra Jug su danas oko 10,30 časova, na oko osam nautičkih milja od obale Velike plaže u Ulcinju, u našim teritorijalnim vodama u pravcu prema Republici Italiji, kontrolisali plovilo – veći gliser „Club Man 28“, na kojem su se nalazila dva lica, B.T. (33) i E.C. (40), oba državljani Republike Albanije", saopštila je savjetnica za odnose sa javnošću MUP, Tamara Popović.

U gliseru su pronađena 78 velika pakovanja odnosno plastične vreće sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, dodaje se.

"Izvršeno je mjerenje jednog broja pakovanja sa skankom i prosječna težina po pakovanju iznosu oko 20 kilograma, s tim što su neka pakovanja koja još uvijek nisu izmjerena manja a neka veća od izmjerenih. Na osnovu toga procjenjuje se da je zaplijenjeno oko 1.500 kilograma skanka s tim što će se precizna količina ove oduzete droge znati nakon vještačenja u Forenzičkom centru", piše u saopštenju.

Galerija

Bonus video: