Spektakularne manifestacije života

Poslije nastupa u Crnoj Gori, ova će izložba dijelom biti prikazana u Kini i potom u Srbiji, a na kraju ovoga puta biće predstavljena i riječkoj publici
0 komentar(a)
Fotografija
Fotografija
Ažurirano: 11.05.2017. 08:01h

Izložba “Hrvatska fotografija u zbirci Muzeja grada Rijeke”, koju organizuju Narodni muzej Crne Gore i Muzej grada Rijeke, biće otvorena večeras u Crnogorskoj galeriji umjetnosti “Miodrag Dado Đurić” u 19 sati.

“Muzej grada Rijeke dvadeset godina sistematski prikuplja autorske fotografije modernih i savremenih fotografa. Okupljajući našu zbirku nisam se usmjerio na spektakularne manifestacije života zabilježene fotografijom, prednost sam davao autorskoj kreativnosti i izložbenoj fotografiji, povećanjima ponajprije namijenjenim umjetničkim galerijama i izložbenim prostorima”, kazao je autor izložbe Ervin Dubrović, direktor Muzeja grada Rijeke, ističući da se na osnovu radova četrdesetorice izabranih hrvatskih fotografa zastupljenih u zbirci Muzeja, može steći dobar uvid u osam decenija moderne i savremene hrvatske fotografije i još bolji u stvaralaštvo pojedinih fotografa.

U sklopu izložbe kao posebna cjelina biće prikazan ciklus fotografija Stanislava Beličke pod naslovom “Riječka industrijska priča”, a riječ je o radovima snimanim od 2010. do 2013. za istoimenu izložbu o riječkoj industrijskoj ostavštini, s kojom je Muzej grada Rijeke već uspješno gostovao u Neussu u Njemačkoj, u Novom Sadu i Osijeku.

Poslije nastupa u Crnoj Gori, ova će izložba dijelom biti prikazana u Kini i potom u Srbiji, a na kraju ovoga puta biće predstavljena i riječkoj publici.

Bonus video: