Dragojević zbog mobinga traži 50.000 eura odštete

Sutkinja Sanja Konatar tražila je od Dragojevića da uredi tužbu...
176 pregleda 0 komentar(a)
Milisav Dragojević, Foto: Savo Prelević
Milisav Dragojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.05.2017. 06:10h

Inženjer Milisav Dragojević tužio je Željeznički prevoz Crne Gore za mobing i traži 50.000 eura odštete zbog zlostavljanja na radnom mjestu.

Početak suđenja juče je odložen za 8. jun, jer je sutkinja Sanja Konatar tražila od Dragojevića da uredi tužbu, tako što će navesti konkretne radnje sa datumima navodnog mobingovanja.

Dragojević je u tužbi naveo da duže trpi zlostavljanje, ponižavanje i šikaniranje na poslu od strane polodavca, na čelu sa bivšim šefom Milojicom Zindovićem.

“Zindović je preko saradnika jasno nastavio sa pritiscima da mi se da otkaz, izolovao me iz svih poslova i smjestio u neuslovnu kancelariju bez osnovnih sredstava za rad”, piše, između ostalog, u tužbi.

Od suda je tražio i da se presuda objavi u “Vijestima”.

U odgovoru na tužbu navodi se da je Željeznica ispoštiovala sve odluke sudova i da nema ni riječi o mobingu nad Dragojevićem.

Predlažu da se, između ostalih, kao svjedok sasluša i Zindović.

Dragojevićev sukob sa Željeznicom počeo je u julu 2013. godine, kada je, kao stručnjak sa skoro četvorodecenijskim iskustvom i obučeni mašinovođa sa položenim ispitom za upravljanje vozovima, naveo da mašinovođe, kao ni pregledači vozova nijesu imale ni sata teorijske i praktične obuke o radu sa novim vozovima koji su tada stigli iz Španije, čime je upozorio na ugroženost bezbjednosti putnika.

Osnovni sud u Podgorici, pravosnažnom presudom ranije je poništio nezakonitu odluku Željezničkog prevoza, na osnovu koje je Dragojević bio privremeno udaljen sa posla - od jula do oktobra 2014. i disciplinski kažnjen tromjesečnim odbijanjem 20 odsto zarade zbog iznošenja u javnost navodno neistinitih i štetnih navoda za poslovanje i ugled Željezničkog prevoza.

Dragojeviću je Agencija za sprečavanje korupcije, u avgustu 2016. godine, obezbijedila status zviždača.

Bonus video: