Juniori Budućnosti Capital Plaze gosti njemačkog Fridrihshafena

Juniori podgoričkog odbojkaškog kluba će gostovati najtrofejnijem klubu ujedinjene Njemačke (13 titula), nekadašnjem šampionu Evrope (2007) te odigrati dva kontrolna meča i odraditi dva zajednička treninga.
0 komentar(a)
Juniori OK Budućnost, Foto: OSCG
Juniori OK Budućnost, Foto: OSCG
Ažurirano: 10.05.2017. 15:57h

Deceniju i po nakon dvomeča u grupnoj fazi Lige šampiona, u sezoni 2002/2003 (poraz u Podgorici 2:3, u Njemačkoj 0:3), odbojkaši Budućnosti Capital Plaze će se ponovo susresti na terenu sa njemačkim Fridrihshafenom – nije, međutim, u pitanju susret seniorskih timova, niti meč nekog evropskog kupa, već prijateljsko odmjeravanje snaga juniorskih sastava.

Naime, juniori Budućnosti, koje će voditi trener seniora Zoran Vukčević i njegov pomoćnik Balša Radulović, a koji su prošlog vikenda odbranili titulu prvaka Crne Gore, od četvrtka do nedjelje će gostovati najtrofejnijem klubu ujedinjene Njemačke (13 titula), nekadašnjem šampionu Evrope (2007), te odigrati dva kontrolna meča i odraditi dva zajednička treninga.

“Takođe, treneri i uprava će imati priliku da se upoznaju sa načinom rada Fridrihshafena koji je poznat kao jedan od najorganizovanijih klubova u Evropi. Glavni cilj će biti ostvarivanje saradnje dva kluba za buduća vremena. Komunikacija i dogovor je ostvaren preko velikog Radomira Vemića, pomoćnog trenera Fridrishafena, inače nekadašnjeg igrača novosadske Vojvodine. Ovo neće biti prvo gostovanje Fridrishafenu, u kojem poslednjih godina teže razvoju mladih igrača koji dolaze ne samo iz Njemačke već iz drugih krajeva svijeta. Nadamo se uspješnom gostovanju i uspostavljanju čvrstih osnova za saradnju”,rekao je za “Vijesti” predsjednik Budućnosti Capital Plaze Mirko Janković, koji će uz Miljana Vukotića predstavljati upravu podgoričkog kluba na ovom gostovanju.

Bonus video: