ALEKSA BEČIČ U EMISIJI NAČISTO

"Neka Đukanović da dokaze, a ja ću podnijeti krivičnu prijavu protiv sebe"

"Sa DPS-om, Demokrate mogu da razgovaraju samo pisanim putem po principu: uzmi ili ostavi", poručio je lider Demokrata.
83 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Aleksa Bečić, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 04.04.2019. 22:43h

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić ne isključuje mogućnost da sljedeće godine bude jedan od kandidata za predsjednika Crne Gore.

“Sve je moguće,” kazao je Bečić u emisiji “Načisto” Petra Komnenića na TV Vijesti.

Tok emisije:

21:08 On je kazao da će odluku o eventualnoj kandidaturi za predsjednika o tome donijeti organi Demokrata ali istakao da ona zavisi i od toga da li će istog dana biti održani parlamentarni i lokalni izbori, na čemu insistira opozicija.

Na pitanje da li će na odluku uticati i to što istraživanja javnog mnjenja i analitičari ukazuju da opozicija ima najveću šansu sa zajedničkim kandidatom, Bečić je uzeo za primjer posljednje predsjedničke izbore 2013. na kojima su učestvovali Filiip Vujanović i lider Demosa Miodrag Lekić.

“Tada smo imali gospodina Lekića, kojem su istraživanja javnog mnjenja zaista davala uporište u onome što je učinio. Izašao je i saopštio da je kandidat, da ga podržava politički subjekt na čijem je čelu i ostavio prostor da ga podrže i oni politički subjekti koji to smatraju,” kazao je on.

21:02 "Đukanović ima kredibiliteta, on koji je simbol za kriminal i korupciju, da nekoga optužuje za kriminal i korupciju", kazao je Bečić. On je kazao da je notorna laž da je osuđivani kriminalac finansirao kampanju Demokrata i poručio Milu Đukanoviću da ako ima dokaze, dostavi ih njemu, a da će on sam protiv sebe podnijeti krivičnu prijavu.

"Ako neko u Crnoj Gori zna da u ime Demokrata obavlja nemoralno svoj posao, ja ću lično podnijeti prijavu protiv tog lica.

20:58 "Ko nas to optužuje, DPS, koji je uradio Budvi ono što ne bi nijedan okupator. Ja samo tražim konkretne dokaze. Takvu situaciju nam ne bi okupator ostavio".

On je kazao da je DPS u Budvi ostavio dugove, "blokirane račune, preveliku i nefunkcionalnu administaciju." Bečić navodi da je u Budvi zaposleno 1.200 ljudi u lokalnoj administraciji.

20:52 "Ja sam neko ko se uvijek zalagao za isključivanje emocija kada je u pitanju vođenje spoljne politike", navodi Bečić. On kaže da Crna Gora mora da gleda sopstvene interese.

20:45 "Imali smo više protestnih skupova i poruka je bila je i da su oni koji su za i oni koji su protiv NATO-a žele referendum", poručio je Bečić.

20:41 "Sa kim da sjednemo za sto? DPS nije politička partija, njihovi funkcioneri su priznali da su šefovi organizovanih kriminalnih grupa", naglasio je Bečić. On kaže da je DPS proizveo i ekonomsku i moralnu i pravnu krizu. "Sa DPS-om u bilo kojoj varijanti, nikada".

20:38 "Sa DPS-om, Demokrate mogu da razgovaraju samo pisanim putem po principu: uzmi ili ostavi", kazao je Bečić. On je podsjetio na aferu Snimak, predsjedničke izbore, Vladu izbornog povjerenja i da je DPS izigrao sve moguće dogovore.

20:32 "Narod je lider opozicije, a Demokrate su lider pobjeda, lider promjena i lider pomirenja", poručio je Bečić. On je kazao da je od početka govorio kolegama iz opozicije i "da uspjeh leži u tome da se poštujemo i uvažavamo međusobno."

"Ne znam kome smeta jedna mlada nekompromitovana struktura koja želi promjene", pita se Bečić. On je podsjetio da su Demokratsku Crnu Goru optuživali da su sektaška organizacija, a njega lično da je novi Milo Đukanović.

20:30 On je rekao da je jako zadovoljan što su građani Herceg Novog poslali poruku da ih dominatno ne zanima politika sa ekstremnih pozicija.

20:20 Bečić smatra da je najveći dio birača DPS (hiljadu glasova manje nego na prethodnim izborima) na izborima u Herceg Novom glasao za Demokrate i da se toga DPS najviše plaši.

“Pad DPS-a i rast Demokrata niko ne može zaustaviti", poručio je Bečić.

20:14 "Herceg Novi je grad u Crnoj Gori u kome treba da u suživotu žive i Srbi i Crnogorci i Hrvati...", objasnio je Bečić. On ističe da je građanima dosta podjela po toj osnovi. "Neko je lopov zato što je lopov, a ne Srbin, Crnogorac ili nešto treće. Neko je pošten zato što je pošten, a ne zato što je Srbin Crnogorac ili nešto treće".

20:10 Lider Demokrata vjeruje da će vlast u Herceg Novom biti brzo formirana. On je kazao da postoji ponuda za fomiranje vlasti sa koalicionim partnerima u drugim gradovima. "I da postoji apsolutna vlast, tako bismo postupali, ne živi sva pamet kod jednog subjekta".

20:05 Bečić je podsjetio da je preteča Demokrata kampanja "Mladost, mudrost, hrabrost" i da im izbori u Herceg Novom nisu prvi izbori, već da su odličan rezultat ostvarili na parlamentarnim izborima, te izborima u Kotoru i Budvi.

"Mi sad imamo veću podršku nego kada su bili izbori", tvrdi Bečić.

20:01 Bečić navodi da su izbori u Herceg Novom pokazali da se Demokratska partija socijalista može pobijediti i na lokalnom nivou uprkos svim zloupotrebama. On je kazao da je jako bitan rad i da su se na licu mjesta suprotstavljali "najmračnijim ličnostima".

"Ja sam lično 50 dana bio u Herceg Novom i posjetio 700 domaćinstava".