Pupović: Vozio sam pijan, žao mi je drugova

“Dok sam vozio , prilikom ulaska u krivinu počeo sam da gubim kontrolu nad vozilom. Pokušao sam da ga ispravim, ali nisam uspijevao, nakon čega sam udario. Vozio sam oko 80 kilometara na čas. Mnogo mi je teško zbog svega što se desilo i želim da se izvinim porodicama”
412 pregleda 1 komentar(a)
Dejan Pupović, Foto: Jadranka Ćetković
Dejan Pupović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 09.05.2017. 10:10h

Pljevljak Dejan Pupović (27) rekao je juče da se osjeća krivim i da iskreno žali zbog smrti drugova i saputnika Nikole Vukovića (28) i Milana Jakovljevića (26), koji su stradali 15. decembra prošle godine.

On je to kazao juče u sudnici bjelopoljskog Višeg suda, u kome odgovara zbog krivičnog djela teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Pupović je ispričao da je u noći udesa sjedio sa drugovima u kafani “Odžak” i da su pili rakiju:

“Dok sam vozio , prilikom ulaska u krivinu počeo sam da gubim kontrolu nad vozilom. Pokušao sam da ga ispravim, ali nisam uspijevao, nakon čega sam udario. Vozio sam oko 80 kilometara na čas. Mnogo mi je teško zbog svega što se desilo i želim da se izvinim porodicama”.

U završnim riječima tužiteljka Milica Rmandić kazala je da su svim izvedenim dokazima potvrđeni navodi optužnice i da je i optuženi priznao da je bio pijan te večeri:

“Nalazima vještaka sudske medicine dr Nemanje Radojevića utvrđeno je da je optuženi u trenutku nezgode imao 2,45 promila alkohola u krvi i da, kako je potvrdio nalaz vještaka neuropsihijatra dr Gordane Konatar, u takvom stanju nije bio sposoban za bezbjedno upravljanje vozilom”.

Dodala je da je vještačenjem potvrđeno da se kretao neprilagođenom brzinom.

Pupovićev branilac, advokat Drago Konatar, kazao je da bi pri odmjeranju kazne sud trebalo da uzme u obzir lični odnos optuženog prema djelu i njegovo iskreno kajanje za izgubljenim drugovima sa kojima je rastao, družio se i radio.

Prema optužnici Pupović je 15. decembra 2016. upravljao “landroverom” u pijanom stanju, dok su se u automobilu nalazili sugrađani Vuković i Jakovljević.

Piše da je Pupović, krećući se regionalnim putnim pravcem Đurđevića Tara - Pljevlja, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu kolovoznu traku i udario u potporni zid, nakon čega su sva trojica zadobili teške tjelesne povrede, od kojih su Vuković i Jakovljević preminuli.

Presuda će biti izrečena 10. maja. J. Ć.

Bonus video: