Kriminalci planirali da otmu biznismena iz Budve?

“Tvrdi da su im objasnili da je za otmicu Budvanina zadužen profesionalac iz Bosne i Hercegovine, a da je njihov zadatak da Bosancu pružaju logistiku. Tražili su od njih da pronađu stan i sklonište u kom će držati otetog. Bosanac je imao zaduženje da nakon otmice mladog biznismena od njegove porodice traži 2.000.000 eura”
77 pregleda 13 komentar(a)
otmica, Foto: Shutterstock
otmica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.05.2017. 05:39h

Kriminalna grupa pripremala je otmicu poznatog budvanskog biznismena, za čiji otkup je planirala da uzme 2.000.000 eura.

To su “Vijestima” nezvanično saopštili iz policije, tvrdeći da su na tragu toj krimi grupi.

Prema saznanjima “Vijesti” nekoliko osoba već je poligrafski testirano, a policija je ponudila zaštitu Budvaninu.

Biznismena i njegovu porodicu čuva privatno obazbjeđenje.

Istraga o mogućoj otmici počela je prije par sedmica, kada je Budvanin, čiji je identitet poznat redakciji “Vijesti”, inspektorima prijavio da je dobio upozorenje.

On je tog dana policiji ispričao da ga je upozorio njemu nepoznati čovjek, svjedok sastanka na kome je dogovarana otmica.

Kriminalni plan taj sredovječni muškarac čuo je slučajno, na parkiralištu na periferiji Budve, gdje se vrše opravke automobila.

Sve što je ispričao mladom budvanskom biznismenu ponovio je pred policijskim inspektorima.

“Rekao je da je tog dana došao da popravi automobil, i nakon što ga je ostavio otišao do improvizovanog toaleta. U tom trenutku na parkingu se pojavio automobil podgoričkih registarskih oznaka iz koga su izašla dva muškarca. Ispričao je da je vidio kako im u suret dolaze dva mlađa momka, i da je jasno čuo što pričaju dok se nalazio u toaletu”, kazao je izvor “Vijesti”.

Isti sagovornik ispričao je da je sredovječni muškarac u policiji kazao da ga je uznemirilo sve što je čuo, zbog čega je odlučio da pronađe Budvanina o kom su četiri čovjeka pričala na parkingu.

“Ispričao je da je jasno čuo ime Budvanina i njegove kompanije te da je sjutradan otišao u njegovu kancelariju, gdje mu je sve ispričao.

Izvor “Vijesti” pojašnjava da su biznismen i čovjek koji ga je upozorio skupa došli u stanicu policije.

Sredovječni muškarac tada je inspektorima rekao da je čuo detaljan plan otmice, koji su pred svojim saradnicima iznijela dvojica Podgoričana.

“Tvrdi da su im objasnili da je za otmicu Budvanina zadužen profesionalac iz Bosne i Hercegovine, a da je njihov zadatak da Bosancu pružaju logistiku. Tražili su od njih da pronađu stan i sklonište u kom će držati otetog. Bosanac je imao zaduženje da nakon otmice mladog biznismena od njegove porodice traži 2.000.000 eura”, objašanjava izvor iz istrage.

Dio plana navodno je bio i da Budvaninu pucaju u noge, kako bi poslali poruku njegovoj porodici da će ga ubiti ukoliko ne donesu novac.

Navodni svjedok planiranja otmice tvrdi da je krimi grupa planirala da nadmudri policiju: “Navodno su pronašli osobu koja bi priznala da je otela biznismena, i odvela policiju na pogrešan trag”.

Bonus video: