Šampionke po navici - Luka Bar osvojila osmu titulu

Baranke su ove sezone na 27 mečeva, računajući i kup takmičenje, doživjele samo jedan poraz, u prvenstvu od Morače
60 pregleda 0 komentar(a)
ŽOK Luka Bar, Foto: OSCG
ŽOK Luka Bar, Foto: OSCG
Ažurirano: 08.05.2017. 18:18h

Finalna serija prošla je bez ikakve neizvjesnosti - za razliku od finala Kupa, u kojem je igrano svih pet setova, završni čin borbe za šampionsku titulu između gradskih rivala protekao je u apsolutnoj dominaciji Luke Bar koja je sa sve tri maksimalne pobjede stigla do osme šampionske titule, pete uzastopne.

Baranke su na 27 ove sezone mečeva, računajući i kup takmičenje, doživjele samo jedan poraz, u prvenstvu od Morače.

Uz osvojen Kup, „sirene" su stigle i do pete duple krune, odnosno ukupno 15. trofeja na domaćoj sceni u nezavisnoj državi...

"Igrali smo i danas jako dobro, uostalom kao i čitavu seriju. Malo nas je, možda, i zbunio ovaj prvi set, koji smo baš lagano dobili. U drugom i trećem setu smo više čekali da Galeb „radi” za nas, nego što smo mi dobro igrali. Zato su posljednja dva seta bila interesantnija. Čestitam djevojkama na tituli, zahvaljujem im se na dobrom radu, kao i stručnom štabu, hvala i upravi na stvorenim uslovima. Ove godine, objektivno, jesmo imali najbolju ekipu, mislim da smo to pokazali tokom sezone. Osim ovog uspjeha treba napomenuti da kod nas trenira 150 djevojčica, nadam se da tu rastu novi talenti koji će sjutra igrati za naš klub", izjavio je nakon meča trener Luke Bar Vladimir Milačić.

Ni u trećem meču finala dileme nije bilo. Galeb je, interesantno, poveo 1:0 u prvom setu, ali je Luka Bar, na servis Vesne Joksimović preokrenula na 16:1! Već tada je bilo jasno da se neće iigrati više od tri seta, iako je Galeb pružio jači otpor u drugom i trećem.

"Ovo je realan rezultat. Čestitam mojim djevaojka, koje su odigrale sjajnu sezonu. Sa najmlađom ekipom u ligi, igrali smo dva finala i prezadovoljni smo zbog toga. Ostaje nam da probamo i na prvenstvima mlađih kategorija da napravimo dobre rezultate. Čestitam i ekipi, stručnom štabu i upravi Luke Bar na potpuno zasluženoj tituli, oni su za naše prilike „drim-tim”. U svakom slučaju, za nas je ovo bilo veliko iskustvo, nadam se da ćemo i sljedeće sezone igrati finale i pokazati malo više nego ove sezone", rekao je trener Galeba Nikola Masoničić.

Luka Bar - Galeb 3:0 (25:8, 25:19, 25:19)

Bar - Dvorana: "Topolica". Gledalaca: 300. Sudije: Delić i B. Batizić (oboje iz Podgorica).

Luka Bar: Bojović, Dević (libero 2), Duraković, Cenović (libero 1), Joksimović, Rovčanin, J. Rosić, M. Rosić, Peruničić, Vuković, Kruta, Vujanović, Barjaktarović.

Galeb: Tvrdišić, Nikolić (libero 2), Ćaćić, Mašanović (libero 1), Sekulović, Čavić, Bulatović, Đukić, Vujović, Šušić, Mumović.

Bonus video: