“Povratak u život” hit serija na TV Vijesti

Seriju „Povratak u život, gledaoci TV Vijesti imaće priliku da gledaju radnim danima u terminu od 22.30h.
136 pregleda 0 komentar(a)
Povratak u život, Foto: TV Vijesti
Povratak u život, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 08.05.2017. 10:11h

Iščekujući smrt pune dvije dekade, zlostavljan, izolovan u ćeliji bez prozora i komunikacije sa svijetom, Daniel začudo nije izgubio zdrav razum. Prihvatio je sudbinu koja ga je snašla, naučio je cijeniti vrijeme između sekundi i usmjerio ga na iščitavanje knjiga te autorefleksiju.

Trajno se odrekao nade, želja i iluzija kako bi stekao unutrašnji mir. No, želje su se ipak ostvarile, one kojih više nije imao, pa Daniel prilikom izlaska iz zatvora u javnom nastupu ispovijeda svoju nespremnost za ono što ga očekuje vani, svjestan zastrašujuće činjenice da mu zatvorski model opstanka, jedini za kojeg trenutno zna, u novonastalim okolnostima postaje potpuno neprimjenjiv. Iz navedenog očigledno je da McKinnon priču postavlja sa aspekta filozofije donoseći, posredstvom očaravajućih dijaloga, intrigantna promišljanja koja spadaju u domen ontologije, eshatologije i egzistencijalizma.

Atipičan lik Daniela Holdena u današnje serije donio je težinu moralnih dilemi i filozofsko religijskih promišljanja, i sve što radi, radi s čuđenjem i ushićenjem što to uopšte može raditi, tako da smo prikovani za ekran i u scenama u kojima gleda policu sa japankama u marketu.

Prema ocjeni web stranice Seriala.com posvećene TV atrakcijama, ovo je najbolja američka serija u 2013, godini i mora se priznati da njeni urednici ne griješe.

Bonus video: