Ćetković izlaže u Barseloni

Jedan od kustosa međunarodne izložbe koja je preksinoć otvorena u Barseloni, Frančesko Saverio Ruso, prilikom otvaranja je istakao da je Barselona otvorila vrata svog značajnog muzeja kao domaćina umjetnicima iz cijelog svijeta, te da svi oni imaju svoja opažanja i pravo na kreativnost, koje mora biti sveto i neodvojivo od ljud
127 pregleda 0 komentar(a)
Vučić Ćetković, Foto: Privatna arhiva
Vučić Ćetković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.05.2017. 09:54h

Crnogorski slikar Vučić Ćetković predstavio se na Bijenalu umjetnosti u Evropskom muzeju moderne umjetnosti u Barseloni. Ćetković ovom izložbom u centru Bareslone nastavlja komunikaciju sa međunarodnom likovnom publikom, nakon učešća na izložbama u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Austriji i Njemačkoj.

Jedan od kustosa međunarodne izložbe koja je preksinoć otvorena u Barseloni, Frančesko Saverio Ruso, prilikom otvaranja je istakao da je Barselona otvorila vrata svog značajnog muzeja kao domaćina umjetnicima iz cijelog svijeta, te da svi oni imaju svoja opažanja i pravo na kreativnost, koje mora biti sveto i neodvojivo od ljudi.

“Pravo umjetnika je da imaju slobodu da izraze svoja osjećanja i emocije u kombinaciji sa svojim strahovima i radostima. Što se tiče obaveza, smatram da je njihova najveća obaveza da podijele svoje radove sa nama, posmatračima i publikom prave umjetnosti,” kazao je na otvaranju Ruso.

Otvaranje bijenala upriličeno je uz govor Hose Van Roj Dalija , sina Salvadora Dalija, koji je učesnicima dodijelio i priznanja o učešću na ovom značajnom međunarodnom događaju.

Bonus video: