ODBOJKA: JT TANDERSI OSVOJILI KUROVAŠIKI KUP

Vukoviću četvrti trofej u Japanu

Za četiri sezone na klupi Tandersa, Vuković je upisao četvrti trofej u ukupno sedam finala koliko ih je odigrao tim iz Hirošime. Najvažniji pehar je šampionska titula 2015. godine, prva u 86-godišnjoj klupskoj istoriji.
85 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Vuković, Foto: Privatna arhiva
Veselin Vuković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.04.2019. 22:40h

Iako je Veselinu Vukoviću ovo rezultatski najslabija sezona u dosadašnjem četvorogodišnjem mandatu (sedmo mjesto u prvenstvu, te četvrtfinale u Kupu Japana), čelnici japanskog JT Tandersa su veoma dobro znali zbog čega su sredinom marta ponudili novi dvogodišnji ugovor i odličnom ponudom privoljeli našeg proslavljenog odbojkaškog trenera da produži saradnju.

Da sezona, ipak, ne završi bez trofeja, Vukovićevi izabranici su se pobrinuli u Kurovašiki kupu, takmičenje u Japanu koje se održava od 1952. godine u Osaki, uz učešće 16 timova iz dvije lige – tim iz Hirošime je u finalu savladao Panasonik 3:2 (25:23, 25:21, 19:25, 30:32, 15:13), nakon puna dva sata i 20 minuta igre.

Na putu do finala, Tandersi su savladali Tojodu (3:0), Tokio (3:1) i Blejzerse (3:0), i odbranili trofej osvojen prošle godine, te osvojili ukupno četvrti u ovom takmičenju u klupskoj istoriji.

"Rekao bih da smo u ovom kupu zaista najviše pokazali, da smo zasluženo trijumfovali. U finalu smo savladali najtrofejniji japanski klub, bili su zaista pravi protivnik. U četvrtom setu smo ispustili pet meč lopti, nije se bilo lako vratiti, ali je ekipa pokazala snagu, volju i upornost, pa smo na najbolji način završili sezonu", rekao je Vuković za „Vijesti“.

Za četiri sezone na klupi Tandersa, Vuković je upisao četvrti trofej u ukupno sedam finala koliko ih je odigrao tim iz Hirošime. Najvažniji pehar je šampionska titula 2015. godine, prva u 86-godišnjoj klupskoj istoriji.

Osim dva pehara u Kurovašiki Kupu, naš stručnjak je osvojio i Kup Japana (Kup Cara), 2014. godine, i postao najtrofejniji trener u istoriji kluba. Tandersi su, naime, prije dolaska Vukovića, u ljeto 2013. godine, osvojili tri trofeja (Kup Japana i dva Kurovašiki kupa), a sada ih u riznici imaju sedam...

"Imao je JT dobrih generacija, ali je ova najuspješnija, predvođena sjajnim Košikavom, jer smo u četiri godine osvojili 60 posto svih trofeja u klupskoj istoriji. Ovim je završen četvorogodišnji ciklus, i od jula počinje novi, sa novom generacijom. Košikava je odigrao posljednju utakmicu, karijeru nastavlja kao bič-volej igrač spremajući se za Olimpijske igre u Tokiju. Smjena generacija je uveliko pripremljena, što je bio i jedan od razloga malo nestabiilnijeg igranja tokom sezone", dodao je Vuković.