Muški kata tim opet poražen preglasavanjem u korist velesile

Crna Gora je među 17 država koje su osvajale medalje. na 52. Evropskom prvenstvu
0 komentar(a)
Kata tim, Foto: Privatni album, Privatni album, Privatni album
Kata tim, Foto: Privatni album, Privatni album, Privatni album
Ažurirano: 07.05.2017. 07:54h

Muški kata tim karate reprezentaciije Crne Gore nije uspio da osvoji bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Izmitu.

Crnogorski tim, koji je nastupio u sastavu Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Vladimir Mijač, poražen je u meču za treće mjesto od Francuske 3:2 i šampionat završio kao petplasirani.

Do borbe za medalju crnogorski kataši došli su u petak pobjedama protiv Srbije (3:2) i Hrvatske 3:2, dok su u meču za finale izgubili od Italije 3:2.

“Teško je kad izgubite 3:2, a znate da ste bolji. Pokazali smo kvalitet i pobrali simpatije publike, ali sudije nam nijesu dale da dođemo do pobjedničkog postolja. Najteže nam pada što je sudija iz regiona, iz Hrvatske, donio prevagu rivalu. Razočaran sam, ali momcima nemam šta da zamjerim. Dali su sve od sebe, trenirali su i takmičili se povrijeđeni i pod bolovima. Žao mi je što to nije nagrađeno medaljom”, kazao je selektor ukatama Jugoslav Bukilić.

Crnogorski karatisti nastup na 52. šampionatu Evrope završili su sa jednom bronzanom medaljom, Marija Hodžića u kategoriji do 67 kilograma.

Kao petoplasirani, osim muškog kata tima, nastup su završili Ana Drašković u borbama (do 55) i Biserka Radulović u katama, a kao sedmoplasirani Jelena Maksimović u borbama (do 61) i Mijat Vojvodić u katama.

Šampionat u Izmitu okupio je 422 takmičara iz 46 država.

Crna Gora se nalazi među 17 država koje su osvajale medalje.

Bonus video: