Ništa od spektakla: Kanelo uništio Čavesa i zakazao duel sa Golovkinom

U duelu u kome je ulog bio nacionalni ponos, Kanelo je, po mišljenju trojice sudija, dobio svaku od 12 rundi, njegova prednost u bodovima bila je najubjedljivija moguća - 120:108
0 komentar(a)
Kanelo, Foto: Reuters
Kanelo, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.05.2017. 06:48h

Dugo očekivani i pompezno najavljivani duel dvojice meksičkih bokserskih asova pretvorio se u šou jednog čovjeka - Saul Kanelo Alvares deklasirao je Hulija Sezara Čavesa juniora.

Kanelo je jednoglasnom odlukom sudija pobijedio rivala, u meču koji nije donosio nijednu zvaničnu, već samo nezvaničnu titulu najboljeg borca u Meksiku.

U duelu u kome je ulog bio nacionalni ponos, Kanelo je, po mišljenju trojice sudija, dobio svaku od 12 rundi, njegova prednost u bodovima bila je najubjedljivija moguća - 120:108.

Crvenokosi udarač iz Gvadalahare ostvario je 49. pobjedu u profi ringu, u kome ima samo jedan poraz, od Flojda Mejvedera juniora.

"Pokazao sam kakav sam borac, pokazao sam da sam najveći u Meksiku, da sam šampion", rekao je Kanelo nakon meča.

Neposredno poslije neravnopravne borbe Meksikanac je najavio i zvanično potvrdio da će se 16. septembra boriti sa zastrašujućim Kazahstancem Genadijem Golovkinom, a ulog će biti ogroman - titula u srednjoj kategoriji, u četiri verzije WBC, WBA, IBF i IBO.

Golovkin je neporaženi šampion, vlasnik sva četiri pojasa, a od 38 borbi čak 33 je dobio nokautom.

Bonus video: