Policija uhapsila Nikolu Bajčetića: Nije stao na znak stop, pa odbio alkotest i pregled?

Službenici Interventne jedinice CB Herceg Novi su danas oko 17,30 časova u mjestu Zelenika, zbog preticanja na punoj liniji koje su uočili, pokušali da zaustave vozilo „Renault Megan“
207 pregleda 3 komentar(a)
crnogorska policija, STOP policija, Foto: Arhiva Vijesti
crnogorska policija, STOP policija, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.05.2017. 20:08h

Hercegnovska policija je uhapsila Nikolu Bajčetića (25) iz Podgorice, jer nije stao na znak "stop" kada je policija pokušala da ga zaustavi.

Policija je u prvom saopštenju navela da je privela "člana Demokratskog fronta". Potom je u narednom saopštenju policija poslala ispravku gdje se navodi da je se radi o grešci.

"N.B. je zbog prekršaja koje je počinio sankcionisan kao građanin i to nema veze sa njegovom politikom pripadnošću", saopšteno je naknadno.

Bajčetić je član Pokreta za promjene.

"Naime, službenici Interventne jedinice CB Herceg Novi su danas oko 17,30 časova u mjestu Zelenika, zbog preticanja na punoj liniji koje su uočili, pokušali da zaustave vozilo „Renault Megan“, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je kako se kasnije utvrdilo upravljalo N.B. Međutim, N.B. se nije zaustavio na vidno istaknuti znak „stop“ već je vozilom nastavio kretanje ka Kotoru", navodi se u policijskom saopštenju.

U Kamenarima je saobraćajna patrola, kojoj je putem radio veze javljeno o navedenom, zaustavila ovo vozilo i kontrolisala vozača, navode iz policije.

"Vozaču N.B. je saopšteno da je počinio prekršaje iz čl.319 st.1 t.21 i čl.321 st.1 t.7 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima", stoji u saopštenju.

Policija je i saopštila da su "posumnjali da se Bajčetić nalazi u alkoholisanom stanju".

"Njemu je ponuđeno da se podvrgne alkotestiranju alkotestom što je on odbio, a potom mu je ponuđeno da se podvrgne pregledu u zdravstvenoj ustanovi i vađenju krvi što je on takođe odbio čime je počinio prekršaj iz čl. 318 st.1 t.10 u vezi čl. 291 ZOBS-a. Vozač N.B. je potom lišen slobode zbog počinjenih prekršaja, kao i po prekršaju iz čl. 166 st.1 t.3 Zakona o prekršajima i priveden je u službene prostorije Centra bezbjednosti Herceg Novi. O lišenju slobode je obaviješten sudija Suda za prekršaje Budva – Odjeljenje u Herceg Novom koji je naložio da mu se N.B. zbog počinjenih prekršaja sprovede večeras", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: