EVROPSKO PRVENSTVO U KARATEU

Mario Hodžić osvojio bronzanu medalju

Hodžić je danas u meču za treće mjesto i bronzanu medalju, u kategoriji do 67 kilograma, pobijedio Mađara Martala Iveša Tadišija 7:2.
0 komentar(a)
Mario Hodžić, Foto: Nađi Akoš
Mario Hodžić, Foto: Nađi Akoš
Ažurirano: 04.04.2019. 22:22h

Crnogorski karate reprezentativac Mario Hodžić osvojio je bronzanu medalju na 52. Evropskom prvenstvu u Izmitu, dok su u mečevima za treće mjesto poražene Ana Drašković i Biserka Radulović.

Hodžić je danas u meču za treće mjesto i bronzanu medalju, u kategoriji do 67 kilograma, pobijedio favorizovanog Mađara Martala Iveša Tadišija sa 7:2.

Član podgoričkog Omladinca u Izmitu je osvojio prvu seniorsku medalju na velikim takmičenjima.

On je nekadašnji juniorski prvak Evrope i kadetski šampion svijeta. U Izmitu je pobijedio vodećeg na WKF listi, srebrnog sa Svjetskog prvenstva u Lincu i bronzanog sa šampionata Evrope u Monpeljeu prošle godine.

Hodžić je u četvrtak u prva dva kola slavio protiv Davida Pataridzea iz Gruzije 9:3 i Turala Agalarzadea iz Azerbejdžana 2:1. U trećem kolu izgubio je od Buraka Ujgura iz Turske 3:1, koji ga je plasmanom u finale odveo u repasaž.

Borbu za medalju izborio je pobjedom protiv Austrijanca Stefana Pokornija 1:0.

“Izuzetno sam zadovoljan svojim nastupom, isplatio se sav trud i rad. Posebno sam zadovoljan kako sam odradio meč za medalju. Mađar je važio za favorita, ali sam ga nadmudrio. Presudila je moja bolja taktika. Hvala drugovima iz kluba, treneru i selektoru Žarku Rakoviću. Bez njih ne bih mogao do medalje”, rekao je Hodžić.

Drašković je u meču za treće mjesto i medalju, u kategoriji do 55 kilograma, poražena od Ukrajinke Anželike Terliuge 5:0. Nastup Drašković u meču za medalju zbog povrede oka bio je neizvjestan.

Ona je u četvrtak u prva dva kola eliminisala Portugalku Ines Rodrigez 2:0 i Ilhanu Gasimovu iz Azerbejdžana 2:0, dok je u trećem, u borbi u kojoj je povrijeđena, izgubila je od nove evropske šampionke, Tube Jakan iz Turske sudijskim preglasavanjem 5:0.

U repasažu slavila je protiv Škotlanđanke Emi Konel 1:0 i izborila meč za medalju.

“Pružila sam koliko sam mogla. Povredu oka zaradila sam u meču trećeg kola protiv Turkinje Jakan, ali nijesam željela da odustanem. Bilo je u karijeri i težih povreda, pa nijesam odustajala i u manje značajnijim mečevima. Pobjednika je odlučio mavaši, koji sam blokirala. Sudije su procijenile drugačije i dodijelile poen Ukrajinki", kazala je Drašković.

Radulović je u meču za treće mjesto i pobjedničko postolje u katama poražena od Turkinje Dilar Bozan 5:0.

Bozan je bila bronzana i prošle godine u Monpeljeu, a ima i srebro i bronzu kao članica kata tima na šampionatima Evrope 2015. u Turskoj i 2014. godine u Finskoj.

Radulović je u prvom kolu, u četvrtak, pobijedila Nedu Rezei iz Azerbejdžana 4:1, dok je u drugom izgubila od Sandre Haime Sančez iz Španije 5:0.

Španjolka je plasmanom u finale omogućila crnogorskoj reprezentativki repasaž.

Radulović je u nastavku turnira savladala Slovakinju Emu Brazdovu 3:2 i izborila meč za bronzano odličje.

“Ponosna što sam peta u Evropi. Izgubila sam meč za treće mjesto, ali sam i razočarana jer sam bila snažnija i efektnija. To nijesu samo moji utisci, već selektora i trenera reprezentacija koji su mi čestitali na načinu kako sam odradila katu. Zadovoljna sam pojedinačnim, ali i nastupom u ekipnoj konkurenciji”, kazala je Radulović.

Priliku da osvoje medalju imaće sjutra i muški kata tim u satavu Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Vladimir Mijač.

Protivnik crnogorskom timu u borbi za pobjedničko postolje, u nedjelju, biće Francuska.

Preporučujemo za Vas