Od 12. do 14. maja u Budvi četvrti Memorijalni turnir „Nikola Zenović - 2017“

Kako navodi organizator, na turniru je svoje učešće potvrdilo 16 ekipa iz Srbije, Makedonije, Hrvatske i Crne Gore. Okupiće se preko 200 odbojkaških veterana iz gotovo svih republika bivše Jugoslavije.
0 komentar(a)
Nikola Zenović, Foto: Privatna arhiva
Nikola Zenović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 06.05.2017. 10:48h

Privode se kraju pripreme za četvrti po redu Memorijalni turnir „Nikola Zenović - 2017“, koji se od 12. do 14. maja održava u Budvi, u čast i sjećanje na pokojnog Nika, velikog odbojkaškog radnika, koji je čitav svoj život utkao u ovaj sport, koga ljubitelji odbojke u Budvi, ali i šire pamte posebno kao dobrog i plemenitog čovjeka.

Kako navodi organizator, na turniru je svoje učešće potvrdilo 16 ekipa iz Srbije, Makedonije, Hrvatske i Crne Gore. Okupiće se preko 200 odbojkaških veterana iz gotovo svih republika bivše Jugoslavije.

Među njima biće i osvajača medalja sa olimpijskih, svjetskih i evropskih takmičenja. Nikolini prijatelji, prije svega sinovi Milo i Nemanja već četvrtu godinu zaredom, na način kakav bi to Nikola za života poželio, okupljaju njegove prijatelje i poklonike odbojkaške igre.

„Obavezno ću doći u Budvu da se poklonim sjenama mog prijatelja i velikog odbojkaškog radnika Nikole. Žao mi je što to nisam mogao uraditi prethodne tri godine. Jedan je bio Nikola“, u telefonskom razgovoru sa Nikolinom sinom Nemanji potvrdio je svoj dolazak legendarni trener Zoran Gajić, sada predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije.

“Nikola je na samo njemu svojstven način obilježio budvansku odbojku. Iako se njegova odbojkaška karijera kretala u okvirima republičkih takmičenja, malo je odbojkaških radnika od Triglava do Đevđelije koji u svojim notesima ili mobilnim telefonima nijesu imali upisan Nikolin telefon. Nikola je, za razliku od mnogih, ulagao sredstva u druženje sa svojim prijateljima, pogotovo iz svijeta sporta. To je pored njegove porodice bio njegov neprocjenjivi kapital. Zato i ne čudi što će se u subotu 13.maja pored njegovog groba u Reževićima stajati preko 200 bivših igrača koji će podsjetiti da uspomene i slika na Nikolin lik ne blijede”, navodi se u saopštenju.

Da ne žele da dozvole da sjećanje na Nika blijedi, Nikova porodica, prijatelji i ostali ljubitelji odbojke iz Budve su pokazali na prvu godišnjicu smrti, kada je organizovan prijateljski susret veterana Budvanske rivijere i sarajevske Bosne.

Pogledajte kako je bilo prošle godine, na trećem Memorijalu...

Četvrti Memorijalni odbojkaški turnir »Nikola Zenović – 2017« zvanično će u 12. maja (petak) otvoriti predsjednik opštine Budve Dragan Krapović, a finalne utakmice na programu su 14. maja.

Bonus video: