Ne zavode baš svaku ženu mišićava i gola muška tijela

"Otkrili smo promjene u veličini zjenica pri promjeni fotografija muškarca i žene, zavisno od seksualne opredijeljenosti neke osobe"
212 pregleda 1 komentar(a)
muškarac, kompjuter, Foto: Shutterstock
muškarac, kompjuter, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.05.2017. 16:05h

Ne privlače svaku ženu mišićava i gola muška tijela, otkrili su istraživači engleskog Univerziteta u Kentu koji su pratili reakcije žena na različite muškarce.

Istraživači su ženama pokazivali fotografije odjevenih, golih, mršavih, debelih i zgodnih muškaraca te su pratili njihove reakcije, prenosi Men's Health. Najviše ih je iznenadilo to što većinu žena ni na koji način nisu uzbudili goli i zgodni muškarci.

Kod fotografija muškaraca s velikim i izraženim mišićima žene su provodile više vremena gledajući u njihove polne organe nego u tijela. Isti testovi na muškarcima su pokazali slične rezultate.

"Otkrili smo promjene u veličini zjenica pri promjeni fotografija muškarca i žene, zavisno od seksualne opredijeljenosti neke osobe. Heteroseksualnim muškarcima i ženama su se malo širile zjenice kada smo im pokazivali fotografije suprotnog pola, ali količina odjeće na ljudima nije uticala na njih", kazala je istraživačica Dženis Atard-Džonson.

Žene koje su učestovale u istraživanju kazale su kako vole gledati privlačne muškarce, ali ne vole nabildovane tipove jer ostavljaju utisak kako se više brinu o svom izgledu nego o ljepšoj polovini. Kako su kazale, najviše vole atletski građene muškarce sa širokim ramenima, prenosi klix.ba.