TEŽAK ZLOČIN U BARSKOM NASELJU ŠUŠANJ:

Ubio bračni par pa sebi spremio omču

Policajci su u akciju krenuli nakon što im se javila supruga ubice i saopštila im da se sa njenim mužem nešto čudno dešava...
250 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2017. 06:47h

Nakon što je provalio u komšijsku kuću i ubio bračni par Dušana (64) i Bosiljku Kalezić (52), Uroš Jegdić je izašao na ulicu i polomio šoferšajbne na njihovim automobilima.

“Vijestima” je iz policije rečeno da je osumnjičeni za dvostruko ubistvo istovremeno razbacao veš žrtava sa žice za sušenje i pobjegao naoružan.

Policajci su pedesetpetogodišnjaka kasnije pronašli u istom naselju gdje je počinio zločin - Šušanju, dok je pravio omču navodno planirajući samoubistvo.

Prema nezvaničnim informacijama, penzionisani policajac pobio je komšije zbog neraščišćenih imovinskih odnosa.

Tragedija

Za dvostruko ubistvo policija je saznala dva i po sata nakon što je počinjeno - Jegdić je iz pištolja zapucao oko 6.30 časova, a policija je o tome obaviještena u 8.50 sati.

Inspektorima se prva javila supruga osumnjičenog Vesna Jegdić, rekavši im da se sa njenim suprugom nešto čudno dešava i da je kuću rano ujutru napustio naoružan.

Ubrzo nakon tog telefonskog poziva, policajci su u spavaćoj sobi Kalezića otkrili dva leša.

“Vijestima” je rečeno da im je Jegdić pucao u grudi.

Dok je Jegdić pucao u Kaleziće, u sobi na spratu kuće spavao je njihov sin.

Izvor iz istrage kazao je “Vijestima” da je tridesetogodišnjak inspektorima rekao da je čuo da se nešto dešava, ali da je pomislio da buka dolazi iz radionice njegovog oca.

“Kalezići su ubijeni oko 6.30 sati. Njihov sin je inspektorima rekao da je kroz san čuo buku, ali da tome nije pridavao važnost, jer je u prizemlju kuće radionica. Ispričao je da je Dušan stalno nešto radio u radionici, pa je pomislio da buka dolazi odatle i nije ustajao. Sreća što se tako desilo, jer bi vjerovatno i on bio mrtav da je sišao dok je Jegdić pucao u njegove roditelje”, rekao je sagovornik iz policije.

Potjera

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je kompletan sastav barske policije nakon prijave krenuo u potragu za bivšim kolegom.

“Pronađen je oko 10.30 sati, dok je pravio omču da se navodno ubije”, kazao je isti sagovornik.

Tužilac Željko Tomković kazao je da su na licu mjesta izuzeti tragovi koji će se vještačiti u danilovgradskom Forenzičkom centru.

Iz Uprave policije i zvanično je saopšteno da im je ubistvo prijavljeno oko 8.50 časova.

“Ubrzo nakon prijave događaja, službenici CB Bar su došli do identiteta U. J., kao lica za koje se sumnja da je počinilo ovo krivično djelo i od tog momenta su tragali za njim. Pronađen je i lišen slobode oko sat i po nakon prijave događaja”, saopštili su iz Uprave policije.

U saopštenju piše da inspektori sumnjaju da je Jegdić u Kaleziće pucao iz pištolja “CZ”.

"Službenici CB Bar su tragajući za U. J. na jednoj lokaciji pronašli predmetni pištolj koji je, kako se sumnja, koristio prilikom izvršenja ovog krivičnog djela... Tijela D. K. i B. K. će biti upućena na Odjeljenje sudske patologije u Kliničkom centru u Podgorici radi vršenja obdukcije. Pištolj, kao i ostali izuzeti tragovi sa lica mjesta, biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja”, saopšteno je iz UP.

Jegdić je sinoć saslušan u Višem državnom tužilaštvu. Prema saznanjima “Vijesti” pred tužiocem Tomkovićem branio se ćutanjem.

Kazao da nije psihički dobro

Izvor iz istrage kazao je juče “Vijestima” da je Jegdić nakon ubistva kazao policajcima da nije psihički dobro i da se nedavno vratio sa liječenja.

Drugi izvor tvrdi da ne postoji medicinska dokumentacija kojom bi se potkrijepila ta priča.

“To je, najvjerovatnije, smislio u cilju izbjegavanja krivične odgovornosti, jer ne postoji medicinska dokumentacija koja bi potvrdila da je bilo kada imao psihičke probleme. Ipak, još je rano, vidjećemo šta će se utvrditi istragom”, kazao je isti sagovornik.

Obdukcijom će ustanoviti koliko je metaka ispalio u Kaleziće...

Tijela ubijenog bračnog para oko 14 sati odvezena su iz porodične kuće na Odjeljenje sudske patologije Kliničkog centra u Podgorici, gdje će po nalogu tužioca Tomkovića patolozi uraditi obdukciju.

“Obdukcijom će biti utvrđeno koliko hitaca je ispaljeno u Dušana, a koliko u Bosiljku Kalezić”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Dodao je da je u sobi pronađeno više čaura.

Galerija

Preporučujemo za Vas