Savremenog Romea i Juliju igraće u Rumuniji

Tekst drame napisala je Iva Brdar, a predstavu je režirao student režije na Fakultetu dramskih umjetnosti Zoran Rakočević
102 pregleda 0 komentar(a)
Kolašinsko amatersko pozorište Romeo i Julija, Foto: KLAP
Kolašinsko amatersko pozorište Romeo i Julija, Foto: KLAP
Ažurirano: 05.05.2017. 20:01h

Kolašinsko amatersko pozorište (KLAP), sa predstavom “Avionspotting”, tokom maja gostovaće u dva rumunska grada - Temišvaru i Alba Juliji, a potom nastupiti i u beogradskom tetru “Levo”.

U Alba Juliji će se predstaviti na pozorišnom festivalu “Apolo”, koji organizuje teatar “Skepsis”.

“Konkurisali smo za učešće na tom festivalu i oni su nas pozvali, što nam je jako značajno. Tamo ćemo boraviti četiri dana, a i nastupiti pred temišvarskom publikom. U Beogradu ćemo gostovati na nakoj vrsti smotre predstava iz regiona, koja traje pola godine i to nije klasičan festival”, saopštili su iz KLAP-a.

Predstava “Avionspottting” do sada je više puta nagrađivana na domaćim i inostranim festivalima.

Tekst drame napisala je Iva Brdar, a predstavu je režirao student režije na Fakultetu dramskih umjetnosti Zoran Rakočević.

Ulog timače Anđelija Rondović, Sanja Vujisić, Bojan Bulatović i Đorđije Tatić.

Riječ je o uzbudljivom tumačenju teksta moderne drame o nesrećnoj porodici koja se suočava sa tragedijom.

“Paralelno sa životima junaka prožimaju se san i java, gledalac je u stalnoj nedoumici u kojoj se trenutno fazi radnja odvija, ali se time pojačava i sama napetost. Riječ je savremenom Romeu i Juliji, kojima ljubav ovoga puta ne brane suprotstavljene familije već smrt jednog od njih sa kojom se drugi ne može pomiriti”.

Bonus video: