Goran Eraković zlatom okončao karijeru

Početkom 21. vijeka vijeka bio je drugi, odnosno treći na svjetskim prvenstvima u Torontu i Parizu, dva puta treći na evropskim šampionatima, te višestruki šampion SRJ i SCG i osvajač Kupa SCG
731 pregleda 0 komentar(a)
Goran Eraković, Foto: Privatna arhiva
Goran Eraković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.05.2017. 19:38h

Zlatnom medaljom na Balkanskom šampionatu, bodi-bilder Goran Eraković stavio je tačku na višegodišnju uspješnu karijeru.

Aktuelni selektor reprezentacije Crne Gore najsjajnije odličje osvojio je na 26. Balkanskom šampionatu u bodi-bildingu, fitnesu i bodi fitnesu IFBB federacije, održanom proteklog vikenda u Baru.

Eraković je istakao da je zadovoljan rezultatom izabranika i da su, od ukupno 15 reprezentativaca, bronzane medalje u različitim kategorijama osvojili Aleksandra Raković, Igor Dulović, Vujadin Krivokapić, Stefan Janezić, Predrag Kovačević, Ivan Latković i Nikola Tomović.

Eraković je šampion Balkana postao u kategoriji “masters”.

“Ovim sam ujedno stavio i tačku na takmičarsku karijeru, ubuduće ću se baviti samo selektiranjem i radom u reprezentaciji. Zadovoljan sam što sam ovako otišao sa scene. Takođe me raduju rezultati naših mladih takmičara”, rekao je “Vijestima“ pedesetogodišnji Eraković .

On priča da je u svijet takmičarskog bodi-bildinga ušao 1999. godine upravo u Baru, kada je bio treći na državnom prvenstvu tadašnje SRJ u najtežoj kategoriji.

Početkom 21. vijeka vijeka bio je drugi, odnosno treći na svjetskim prvenstvima u Torontu i Parizu, dva puta treći na evropskim šampionatima, te višestruki šampion SRJ i SCG i osvajač Kupa SCG.

Eraković ističe da je veliku čast svima u Savezu priredio prvim dolaskom u Crnu Goru predsjednik Balkanske bodi-bilding federacije Georgi Tončev.

Naglasio je da Tončev nije krio oduševljenje uslovima i organizacijom takmičenja.

“Zbog čega je i ponudio pomoć u budućem radu i pozvao reprezentaciju da bude njegov gost na pripremama u Rumuniji”.

Eraković kaže da je na Balkanskom šampionatu nastupilo 120 takmičara iz 10 zemalja i 50 delegata.

Bonus video: