Jolanda Čeplak promoter "Trofeja Akademije Plus"

U nedjelju u devet sati iz Ulića startovaće 4. biciklistička trka i 2. polumaraton kroz četiri nahije
132 pregleda 0 komentar(a)
Akademija Plus, Foto: Boris Pejović
Akademija Plus, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.05.2017. 12:19h

Centralni događaji tradicionalnih dana Akademije Plus, biće biciklistička trka i polumaraton, koji će startovati u nedjelju, 7. maja u devet sati iz Ulića, mjesta pet kilometara udaljenog od Cetinja.

Četvrta biciklistička trka "Trofej Akademije Plus", će od Ulića do Građana, u dionici od 50 kilometara proći kroz Koscelu, Rijeku Crnojevića, Dujevu, Komarno, Virpazar, Bukovik, Brčele, Tomiće i Podgor.

Drugi polumaraton "Trofej Akademije Plus", u dužini od 15,3 kilometra atletičari i rekreativce će trčati stazom od Ulića do Građana, kroz Gornji Ceklin, Začir, Ljubotin i Šišovice.

Povodom Dana Akedamije Plus, u Podgorici je organizovana konferencija za novinare, kojoj su pored promoterke manifasticaje - proslavljene atletičarke iz Slovenije, Jolande Čeplak, prisustvovali Branislav Petrović ispred NVO Akademija Plus, proslavljeni atletski trener i radnik Ivo Popović iz AK Lovćen, Ratko Rakić iz biciklističkog kluba Džada i Milan Madžgalj, generalni sekretar Atletskog saveza Crne Gore.

"Cilj NVO Akademija Plus je da pokretanjem sportsko-turističkih manifestacija se proimovišu četiri stare crnogorske nahije, Riječka, Katunska, Lješanska i Crmnička. Pozivamo sve da u nedjelju idemo svojim kućama, i dočekamo sve posjetioce ove sportsko-turističke manifestacije", nagasio je Petrović.

A prošlogodišnji prvi polumaraton Trofeja Akademije osvojli su Dragoljub Koprivica i Slađana Perunović.

"Zahvaljujemo se Jolandi Čeplak i Akademiji Plus na organizovanju sportsko-turističke manifestacije. Nadamo se brojnom odzivu takmičara i rekreativaca na drugom polumaratonu, a prošlogodišnji pobjednici Dragoljub Koprivica i Slađana Perunović su najavili da će doći da brane trofej. Svi učesnici će moći da uživaju u čarima prirode, druženju, ali i gostoprimstvu i specijalitetamima mještana u ovoj sportsko-turističkoj manifestaciji, za koju očekujemo da će biti masovna i kvalitetna", kazao je Popović.

Takmičari tri biciklistička kluba, Džada, "Njegoš" i "Perun" nadmetaće se na dionici dugoj 50 kilometara, a osim njih u takmičarsko i rekreativnom dijelu biće još učesnika.

"U takmičarskom programu već je prijavljeno 25 biciklista u muškoj i 15 u ženskoj konkurenciji, ali prijave za trke su do početka takmičenja i starta u Ulićima. Svi prisutni moći će da se upozunaju sa običajima, specijalitetima, ali i da uživaju u druženju uz anegdote naroda iz četiri nahije", istakao je Rakić.

Jolanda Čeplak, atletska ikona iz Slovenije i bivše Jugoslavije, je bivša evropska prvakinja, svjetska vicešampionka i bronzana sa OI u Atini u taktički najzahtjevnijoj atletskoj trci (800 metara).

"Lijepo se osjećam ovdje. Prvi put kada sam dolazila 1990. trčala sam na krosu u Titogradu. Od tada, do sada nisam dolazila ali sam upoznata sa dešavanjima u crnogorskoj atletici. Oduševio me je vaš desetobojac na Evropskom prvenstvu u Beogradu i zaista je nevjerovatno kako je imao sjajan nastup i rezultat ako se zna da u Crnoj Gori nema atletskog stadiona. U Baru su najbolji uslovi, ali ni taj stadion nije pravi atletski. Nadam se da će nevjerovatan potencijal crnogorskih atletičara ubuduće doći do izražaja i da ćete spregom države, sponzora i sportskih radnika smoći snage da napravite atletski stadion i ne samo u Podgorici, već na Cetinju i svim drugim gradovima. Ja sam uvijek spremna da pomognem u razvoju atletike, radu sa djecom, povezivanjem sa proizvođačima sportske opreme...", rekla je Čeplak.

Bonus video: