Muški kata tim za medalju

Muška ekipa nastupila je u sastavu Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Vladimir Mijač
0 komentar(a)
Katasi, Foto: Privatni album
Katasi, Foto: Privatni album
Ažurirano: 05.05.2017. 12:00h

Muški kata tim karate reprezentacije Crne Gore boriće se za treće mjesto i bronzanu medalju na 52. seniorskom prvenstvu Evrope u Izmitu.

Muška ekipa, u sastavu Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Vladimir Mijač, u prva dva kola pobijedila je Srbiju (3:2) i Hrvatsku (3:2) i izborila plasman u polufinale.

U meču za finale izgubila je od Italije 3:2.

Protivnik u borbi za pobjedničko postolje, u nedjelju, biće im Francuska.

“Zadovoljan sam nastupom i činjenicom da ćemo se boriti za medalju. Pobijedili smo Srbiju i Hrvatsku, da je bilo malo više sreće i sudijske objektivnosti vjerovatno bi bili finalisti. Italija je godinama u svjetskom vrhu i redovni je osvajač medalja na velikim takmičenjima”, rekao je Vojvodić agenciji MINA.

On je kazao da su povrede uoči i tokom šampionata uticale na njihovo izdanje u Izmitu.

“Povrede koje su nas pratilile uticale su da ne budemo još bolji. Francuska je favorit, ali stisnućemo zube i sve učiniti da se u Crnu Goru vratimo sa medaljom”, kazao je Vojvodić.

Ženski tim, koji je nastupio u sastavu Biserka Radulović, Jovana Marić i Mia Roganović, izgubio je na startu od Portugala 3:2.

Bez borbe za medalju završile su i ekipe u borbama.

Muška ekipa, u sastavu Vladimir Jović, Filip Vujadinović, Almir Cecunjanin, Nikola Malović i Luka Ivanović, bila je slobodna u prvom kolu, dok je u drugom eliminisana od Njemačke.

Meč je završen neriješeno 1:1, ali su njemački karatisti samo zahvaljujući većem broju poena izborili nastavak takmičenja.

Pobjedu za crnogorski tim ostvario je Nikola Malović (1:0), dok su mečevi Cecunjanina, Vujadinovića i Jovića završeni neriješeno.

Jedini poraz doživio je Ivanović (2:0).

Ženski tim, u sastavu Jelena Maksimović, Marina Raković i Dragana Konjević, zaustavljen je od Portugala.

Obje ekipe ostvarile su po pobjedu, ali je nastavak takmičenja zahvaljujući većem broju poena izborio Portugal.

Pobjedu za crnogorsku ekipu upisala je Konjević (1:0), Maksimović je doživjela poraz (2:0), dok je borba Raković završena neriješeno.

Šampionat će biti nastavljen sjutra finalnim i borbama za medalju u pojedinačnoj konkurenciji, u borbama i katama.

Od crnogorskih karatista za bronzane medalje boriće se Mario Hodžić i Ana Drašković u borbama i Biserka Radulović u katama.

Protivnik Hodžića u kategoriji do 67 kilograma biće Mađar Martal Ives Tadiši, dok će se Draškovićeva do 55 kg boriti sa Ukrajinkom Anželikom Terliugom.

Protivnica Radulovićeve biće Turkinja Dilar Bozan.

Bonus video: