Okončano suđenje Nebojši Obradoviću: Presuda 11. maja

U nastavku suđenja, predstavnica države Crne Gore Milenka Vukčević, zamjenica Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa, pridružila se krivičnom gonjenju protiv okrivljenog Obradovića
211 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Obradović, Foto: Savo Prelević
Nebojša Obradović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.05.2017. 11:16h

U Višem sudu u Podgorici okončano je suđenje u slučaju javnosti poznat kao “Ramada” - okrivljenom Nebojši Obradoviću, direktoru Direkcije za željeznicu, optuženom za zloupotrebu službenog položaja.

Sudija Ana Vuković je zakazala za 11. maj izricanje prvostepene presude.

Prethodno je izricanje presude najavljeno za 13. april, ali je sudija Ana Vuković odlučila da ponovo otvori glavni pretres, imajući u vidu da je izmijenjena optužnica. Sud je odlučio da se saslušaju oštećeni koji su navedeni u optužnici, predstavnik države i Direkcija za Željeznicu Crne Gore.

U nastavku suđenja, predstavnica države Crne Gore Milenka Vukčević, zamjenica Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa, pridružila se krivičnom gonjenju protiv okrivljenog Obradovića. Ona je juče na glavnom pretresu postavila imovinsko-pravni zahtjev na iznos od 954,25 eura, za koliko se sumnja da je oštećen državni budžet.

“Pridružujem se krivičnom gonjenju protiv okrivljenog i postavljam imovinsko-pravni zahtjev na iznos od 954,25 eura i prelažem da se o imovinsko-pravnom zahtjevu odluči u okviru ovog postupka”, kazala je Milenka Vukčević. Nasuprot ovakvom zahtjevu predstavnica države, Direkcija za željeznice nije se pridružila gonjenju, niti je postavila imovinsko-pravni zahtjev.

Specijalni državni tužilac Veljko Rutović ostao je pri svojim završnim riječima od trećeg aprila, kada je zatražio da se okrivljeni oglasi krivim I kazni po zakonu. On je ocijenio da je izvedenim dokazima, nalazima vještaka i na osnovu iskaza svjedoka utvrđena odgovornost Obradovića.

Branilac okrivljenog Obradovića, advokat Nikola Martinović zatražio je od suda da Obradovića oslobodi od optužbe.

U optužnom predlogu se navodi da je Nebojša Obradović 08. februara 2016., protivpravnim iskorišćavanje svog službenog položaja, pribavio korist političkoj partiji „Socijaldemokrate Crne Gore“, a oštetio Direkciju za željeznice, jer je platio račun od 565 eura za održavanje skupa grupe građana 22. jula 2015. u hotelu „Ramada“. U drugoj tački optužnice se navodi da je Obradović platio račun za „SD“ u iznosu u 389,25 eura, za skup održan 14. januara 2016.

Bonus video: