SIN SPAVAO NA SPRATU KUĆE

Ubistvo koje je šokiralo Bar: Supruga prijavila Jegdića, policija našla Kaleziće mrtve

"Vijestima" je iz policije rečeno da je Jegdić uhapšen dok je pokušao da počini samoubistvo
236 pregleda 1 komentar(a)
Šušan, ubistvo, Foto: Savo Prelević
Šušan, ubistvo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.05.2017. 17:55h

U barskom naselju Šušanj ubijen je bračni par Dušan (64) i Bosiljka Kalezić (52), saznaju "Vijesti" nezvanično.

Policija je uhapsila njihovog komšiju Uroša Jegdića zbog sumnje da je nakon svađe pucao u komšije.

"Vijestima" je iz policije rečeno da je Jegdić uhapšen dok je pokušao da počini samoubistvo.

TV Vijesti javlja da je Jegdić bivši policajac, a da je do svađe došlo zbog ranije sukoba oko imovine. Nakon ubistva je, kako javlja TV Vijesti, polomio šoferšajbne na automobilima Kalezića parkiranim ispred kuće i razbacao veš raširen na žici za sušenje.

Supruga osumnjičenog posumnjala je da se sa njim nešto čudno događa i to prijavila policiji, nakon čega su inspektori otkrili da je Jegdic provalio u komšijsku kuću i u spavaćoj sobi usmrtio Kaleziće. Oboje su zatekli mrtve, s vidljivim ranama u predjelu grudi.

U trenutku ubistva u sobi na spratu kuće je spavao njihov sin – Lazar. On je inspektorima rekao da je čuo da se nešto dešava, ali da je pomislio da buka dolazi iz radionice njegovog oca.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su pronašli i oko 10,30 časova lišili slobode U.J. (55) iz Bara, koji je kako se sumnja danas tokom ranih jutarnjih časova lišio života komšije, bračni par D.K. (64) i B.K. (52). U.J. je nakon izvršenja krivičnog djela bio u bjekstvu a policijski službenici su ga pronašli pretragom terena. Teško ubistvo počinjeno na štetu D.K. i B.K. je Centru bezbjednosti Bar prijavljeno jutros oko 08,50 časova. Ubrzo nakon prijave događaja, službenici CB Bar su došli do identiteta U.J. kao lica za koje se sumnja da je počinilo ovo krivično djelo i od tog momenta su tragali za njim. Pronađen je i lišen slobode oko sat i po nakon prijave događaja", saopštili su iz Uprave policije.

Jegdić je osumnjičen da je jutros provalio u kuću bračnog para Kalezić i da ih je usmrtio pištoljem.

"Na osnovu podataka kojima raspolažemo, sumnja se da je U.J. tokom ranih jutarnjih časova provalio u kuću komšija D.K. i B.K, koja se nalazi u mjestu Šušanj, te da ih je lišio života upotrebom vatrenog oružja odnosno pištolja „CZ“. Službenici CB Bar su tragajući za U.J. na jednoj lokaciji pronašli predmetni pištolj koji je, kako se sumnja, koristio prilikom izvršenja ovog krivičnog djela. Na licu mjesta se vrši uviđaj. Tijela D.K. i B.K. će biti upućena na Odjeljenje sudske patologije u Kliničkom centru u Podgorici radi vršenja obdukcije. Pištolj, kao i ostali izuzeti tragovi sa lica mjesta, biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Slijedi dalja kriminalistička obrada i privod osumnjičenog U.J. nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici", kazali su iz Uprave policije.