"Nothing to say" na bijenalu u Barseloni

12. maja u renomiranoj galeriji “Cvajner” u Puli biće otvorena Petrušićeva samostalna izložba, uglavnom najnovijih radova iz ciklusa “ Nothing to say”
112 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Petrušić
Zoran Petrušić
Ažurirano: 05.05.2017. 07:50h

Akademski slikar iz Risna Zoran Petrušić predstaviće se jednim radom iz najnovijeg ciklusa “ Nothing to say” na bijenalu umjetnosti u Barseloni koje će danas svečano biti otvoreno u Evropskom muzeju moderne umjetnosti.

Petrušić u Barselonu, gdje će predstavljati Crnu Goru, putuje na poziv italijanskog istoričara umjetnosti Frančeska Saverija Rusoa.

Od istog selektora Petrušić je dobio poziv za učešće na “Art expo Roma- Caravaggio Prize”, događaju koji će biti održan u Bramante's Halls u Rimu od 26. do 29. maja.

U međuvremenu, 12. maja u renomiranoj galeriji “Cvajner” u Puli biće otvorena Petrušićeva samostalna izložba, uglavnom najnovijih radova iz ciklusa “ Nothing to say”. Izložba će biti otvorena do 7. juna.

Učešće Zorana Petrušića na ovim izložbama najvećim dijelom pomogao je Opštinski sekretarijat za kulturu Kotora, i dijelom Ministarstvo kulture, kao i par prijatelja.

Bonus video: