PREDSJEDNIK BSCG BLAŽO ŠARANOVIĆ

Vratićemo crnogorski boks tamo gdje mu je i mjesto

„Naša ambicija je da naredne godine budemo domaćini Evropskog prvenstva za mlade. Svi zvaničnici AIBA, koji su prisustvovali 'Trofeju Podgorice' kazali su da smo spremni da organizujemo tako veliku sportsku smotru“, rekao je Šaranović
0 komentar(a)
boks, Foto: Privatna arhiva
boks, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.05.2017. 20:52h

Prethodnog vikenda u glavnom gradu Crne Gore održan je međunarodni bokserski turnir “Trofej Podgorice”, koji je okupio preko 130 mladih boraca iz 15 država.

Predsjednik BCG Blažo Šaranović veoma je zadovoljan, gotovo ushićen:

„Trofej Podgorice uvijek je bio atraktivan, okupljao je veoma dobre takmičare, imao je visok rejting a sada je na samom vrhu u regionalnim okvirima. Naredne godine Bokserski savez biće organizator, što je i naša obaveza, jer na njemu učestvuju države, a ne klubovi“, kazao je Šaranović.

Organizacija manifestacije mogla bi da bude i uvertira za mnogo veća bokserska takmičenja u Crnoj Gori:

„Naša ambicija je da naredne godine budemo domaćini Evropskog prvenstva za mlade. Svi zvaničnici AIBA, koji su prisustvovali 'Trofeju Podgorice' kazali su da smo spremni da organizujemo tako veliku sportsku smotru koja bi značila mnogo za Podgoricu i za kompletno Crnu Goru“, rekao je Šaranović.

„Trofej Podgorice” je, tvrdi on, pokazao da u Crnoj Gori ima talentovanih boraca.

„Imati četiri boksera u finalnim borbama na ovako jakom turniru zaista je više od onoga što smo očekivali. Naš reprezentativac Petar Liješević proglašen je za najboljeg borca turnira, tako da mogu da kažem da se neke stvari u crnogorskom boksu značajno mijenjaju. Ovi rezultati govore nam da se po klubovima ozbiljno radi, a mi iz Saveza spremni smo da ovim tlentovanim mladićima maksimalno pomognemo kako bi u dogledno vrijeme postali seniorski reprezentativci. Mislim da smo na dobrom putu da boks vratimo na mjesto koje mu pripada a to je, za regionalne prilike, u samom vrhu”, kazao je Šaranović.