Na Filološkom fakultetu održana tribina Marka Tomaša

Marko Tomaš jedan je od najpopularnijih i najčitanijih pjesnika postjugoslovenskog kulturnog prostora, koji trenutno živi i stvara u Mostaru
73 pregleda 0 komentar(a)
Marko Tomaš, Foto: Filološki fakultet Nikšić
Marko Tomaš, Foto: Filološki fakultet Nikšić
Ažurirano: 04.05.2017. 18:14h

U Nikšiću je danas u organizaciji Filološkog fakulteta, Studijskog programa za crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti i književne radionica koju organizuju prof. dr Tatjana Đurišić-Bečanović i mr Ksenija Rakočević održana tribina Marka Tomaša.

Marko Tomaš jedan je od najpopularnijih i najčitanijih pjesnika postjugoslovenskog kulturnog prostora, koji trenutno živi i stvara u Mostaru.

"Odgovarajući na pitanja studentkinje medijatorke Katarine Makočević Tomaš je istakao da je za poeziju osim talenta potreban veliki rad, a da danas knjiga postaje vrsta modnog dodatka, kojim se pokušava izdići i odvojiti od mase", navodi se u saopštenju.

Govoreći o jednom od lajtmotiva svoje poezije domovini, Tomaš se osvrnuo na činjenicu da su ljudi suština i ono što zapravo čini istu. U interaktivnom razgovoru sa studentima književnosti Marko Tomaš je govorio o položaju književnosti danas, motivaciji, vječitim pokušajima pjesnika da pronađu sebe.

Prof. dr Jelena Knežević, prodekanica Filološkog fakulteta, u ime ove visokoobrazovne ustanove, istakla je zadovoljstvo što studenti imaju priliku da slušaju i najbolje regionalne pjesnike, te konstatovala da će Filološki fakultet i ubuduće biti domaćin i organizator značajnih kulturnih događaja.

Bonus video: