Meksiko na nogama: Za ovu borbu bi duel Džošua - Kličko mogao da bude dječja igra

Borba dva asa, dva majstora i udarača, podigla je Meksiko na noge, i zbog toga što je njihov okršaj zakazan u čast 5. maja, jednog od najvećih praznika u toj zemlji, koji slavi pobjedu meksičke nad francuskom vojskom, u velikoj bici kod Pueble
50 pregleda 0 komentar(a)
Alvares Čaves, Foto: Beta-AP
Alvares Čaves, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 04.05.2017. 15:19h

Prošle subote Entoni Džošua i Vladimir Kličko podigli su svijet na noge spektakularnom borbom na “Vembliju”, ali bokserski stručnjaci smatraju da bi duel dva kolosa mogao da bude dječja igra u odnosu na ono što se sprema u noći između subote i nedjelje, u tri sata ujutro po našem vremenu.

U Las Vegasu se, naime, sastaju dvojica, po mnogima, trenutno najbolja boksera na planeti, dvojica vatrenih Meksikanaca, dva tigra u ringu – Saul “Kanelo” Alvares i Hulio Sezar Čaves junior.

Meksiko je u ekstazi, uoči borbe dva asa, dva majstora i udarača, i zbog toga što je njihov okršaj zakazan u čast 5. maja, jednog od najvećih praznika u toj zemlji, koji slavi pobjedu meksičke nad francuskom vojskom, u velikoj bici kod Pueble.

“Ova borba je zakazana da se vidi ko je najbolji meksički borac. Ko izgubi moraće to da prihvati. Da, ovo je nešto više od meča, ovo je na ličnoj osnovi. Ovo obojica čekamo dugo i vrijeme je da pokažemo ko je ko u svijetu boksa, ko je kralj Meksika”, rekao je 26-godišnji Kanelo Alvares.

Očekuje se “krvava” borba u ringu Nevade, nakon pregovora koji su trajali više od godinu, a koje je kočila razlika u kategoriji.

Alvares se bori u polusrednjoj, Čaves u srednoj kategoriji. Na kraju je nađeno rješenje – borci će morati da budu teški najviše 74,5 kilograma (164,5 funti), a za svaku funtu više platiće kaznu od po milion dolara.

Biće to, takođe, borba koja ne donosi titulu ni u jednoj verziji, ali je WBC izradio specijalni pojas za pobjednika i nazvao ga pojas Adolfa Lopesa Mateosa, po bivšem predsjedniku Meksika.

Njihov duel je, međutim, veći od bilo koje titule – nacionalni ponos je u pitanju, a za Meksikance to nema cijenu.

“Očekujem veliku borbu. Očekujem da uveličamo praznik, da naš narod učinimo ponosnim. U ringu će se naći dva velika meksička borca, šta drugo očekivati osim spektakla.”, rekao je 31-godišnji Čaves.

Saul Alvares, zvani Kanelo, u prevodu – cimet, do sada je imao 50 borbi u profi ringu, a izgubio samo jednu, i to od nepobjedivog Flojda Mejvedera. Jednom je boksovao neriješeno, a 34 meča završio nokautom.

Hulio Sezar Čaves je sin i imenjak legendarnog meksičkog boksera, jednog od najboljih boraca svih vremena, koji je ostao upamćen po tome što je dobio prvih 87 mečeva u karijeri, a koji je osvajao titule u četiri težinske kategorije.

Junior ima skor od 50 pobjeda i dva poraza, a 32 borbe dobio je prekidom.

Bonus video: