Hodžić, Drašković i Radulović za bronzanu medalju

Na korak od borbe za medalju bili su i Jelena Maksimović i Mijat Vojvodić, a u repesažu zaustavljen je i Almir Cecunjanin.
107 pregleda 0 komentar(a)
Biserka Radulović, Foto: Privatna arhiva
Biserka Radulović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.05.2017. 17:45h

Crnogorski karate reprezentativci Mario Hodžić i Ana Drašković u borbama i Biserka Radulović u katama boriće se za bronzane medalje na 52. seniorskom prvenstvu Evrope u Izmitu.

Na korak od borbe za medalju bili su i Jelena Maksimović i Mijat Vojvodić, a u repesažu zaustavljen je i Almir Cecunjanin.

Hodžić je na startu takmičenja u kategoriji do 67 kilograma pobijedio Davida Pataridzea iz Gruzije 9:3, dok je u drugom slavio protiv Turala Agalarzadea iz Azerbejdžana 2:1.

U trećem poražen je od Buraka Ujgura iz Turske 3:1, koji ga je plasmanom u finale odveo u repesaž.

U repesaži savladao je Austrijanca Stefana Pokornija 1:0 i izborio meč za medalju.

Protivnik u subotnjoj borbi za pobjedničko postolje, prvo u seniorskoj konkurenciji, biće mu Mađar Martal Ives Tadiši.

“Povreda me je omela da pružim više ove godine. Zadovoljan sam nastupom, iako ostaje žal za finalom. Očekuje me borba za medalju. Imam opasnog rivala, favorit je, ali sigurno se neću predate. Daću svoj maksimum, sve ću učiniti da se u Crnu Goru vratim sa medaljom”, kazao je Hodžić agenciji MINA.

Drašković je u kategoriji do 55 kilograma na startu savladala Portugalku Ines Rodrigez 2:0, u drugom je eliminisala Ilhanu Gasimovu iz Azerbejdžana 2:0, dok je u trećem izgubila od Tube Jakan iz Turske sudijskim preglasavanjem 5:0.

U repesažu, iako je nastupila povrijeđena, slavila protiv Škotlanđanke Emi Konel 1:0 i izborila meč za medalju.

Protivnica u meču za pobjedničko postolje i najveći uspjeh u karijeri biće joj Ukrajinka Anželika Terliuga.

Radulović je u prvom kolu, u konkurenciji kata, pobijedila Nedu Rezei iz Azerbejdžana 4:1, dok je u drugom izgubila od Sandre Haime Sančez iz Španije 5:0.

Španjolka je plasmanom u finale omogućila crnogorskoj reprezentativki repesaž.

Radulović je u nastavku turnira savladala Slovakinju Emu Brazdovu 3:2 i izborila meč za bronzano odličje.

Protivnica u subotnjem meču za pobjedničko postolje biće joj Turkinja Dilar Bozan.

“Zadovoljna sam nastupom, svjesna sam da se protiv Španjolke nije moglo više. Plasmanom u meču za bronzanu medalju ispunila sam cilj za danas. Želim evropsku medalju i pobjedničko postolje, ponovo nakon desetog godina, ali ovog puta u pojedinačnoj konkurenciji”, kazala je Radulović.

Maksimović je u prvom kolu kategorije do 61 kilogram bila bolja od Faride Abijeve iz Azerbejdžana 1:0, u drugom je bila bolja od Sajben Hejes iz Engleske 2:0, dok je u trećem izgubila od Jovane Peković iz Srbije 1:0.

Preković je u nastavku šampionata pobjedom protiv Turkinje Merve Čoban izborila finale, a time Maksimović omogućila plasman u repesaž.

Maksimović je u repesažu izgubila od Nailije Gatuline 1:0 i ostala bez borbe za medalju.

Na korak od borbe za medalju bio je i Mijat Vojvodić u katama.

On je u prvom kolu slavio protiv Portugalca Žorža Keiroša 4:1, dok je u drugom izgubio od domaćeg takmičara Alija Sofoglua 5:0.

Turski kataš je plasmanom u finale crnogorskom karatisti omogućio repesaž.

Na startu doigravanja za medalju pobijedio je Patrika Markesa iz Luksemburga 4:1, ali je u drugom, u meču koje ga je vodio u borbu za medalju, izgubio od Slovaka Petera Fabiana 4:1.

U repesažu zaustavljen je i Almir Cecunjanin, u kategoriji preko 84 kilogram, porazom u prvom kolu od Portugalca Filipea Reisa 1:0.

On je na startu turnira bio slobodan, dok je u drugom izgubio od Italijana Marina Simonea 1:0, koji ga je plasmanom u finale povukao u repesaž.

Nastup vrijedan pažnje imao je i Vladimir Jović u kategoriji do 75 kilograma.

On je na startu takmičenja pobijedio Pavela Artamonova sudijskim preglasavanjem 5:0, u drugom je eliminisao Bjelorusa Pavela Kirijeviča preglasavanjem 4:1, dok je u trećem izgubio od domaćeg borca Ermana Eltemura 3:0.

Turski reprezentativac nije uspio da se domogne finala, čime je Jović ostao bez borbe za medalju.

Bez pobjede šampionat su završili Marina Raković, Dragana Konjević, Filip Vujadinović i Nenad Dulović.

Raković je u kategoriji do 68 kilograma poražena od Poljakinje Kamile Varde 2:1, koja je u drugom izgubila od Švajcarkinje Elene Kirići i članici Omladinca zatvorila vrata repesaža.

Konjević je u kategoriji preko 68 kilograma bila slobodna u prvom kolu, dok je u drugom izgubila od Bugarke Aleksandre Stubleve 3:0.

Vujadinović je u kategoriji do 84 kilograma u prvom kolu izgubio od Bjelorusa Antona Isakua 2:0, dok je od Dulovića do 60 kilograma bolji bio Francuz Sofian Agudi 2:1.

Za sjutra zakazani su nastupi u katama i borbama ekipno.

Muški tim u katama nastupiće u sastavu Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Vladimir Mijač, dok će ženski činiti Biserka Radulović, Jovana Marić i Mia Roganović.

Za nastup u borbama ekipno, u muškoj konkurenciji, prijavljeni su Nenad Dulović, Mario Hodžić, Vladimir Jović, Filip Vujadinović, Almir Cecunjanin, Nikola Malović i Luka Ivanović, a u ženskoj Ana Drašković, Jelena Maksimović, Marina Raković i Dragana Konjević.

Bonus video: