"Ormar” Lane Bokan u Gradskoj galeriji

Bokan je diplomirala na Likovnoj akademiju na Cetinju, gdje je trenutno je na postdiplomskim studijama
138 pregleda 0 komentar(a)
Lana Bokan
Lana Bokan
Ažurirano: 04.05.2017. 07:22h

Samostalna izložba skulptura akademske vajarke Lane Bokan pod nazivom “Ormar” biće otvorena večeras, u 19.30 časova u Gradskoj galeriji u Kotoru.

“Moj rad inspirisan je mojim osjećanjima i mislima koje poslije pretočim u materijale i forme. Svu svoju energiju ulažem u umjetničke radove koje pravim...Volim mješovite tehnike i stavarm od mnogo različitih materijala. Kamen, metal, plastika...boje svi imaju nešto posebno da podijele u trenutku stvaranja sa mnom, a kasnije sa posmatračem. Umjetnička djela koja stvaram uvijek odražavaju moje emotivno stanje. Ljutnju, revolt i euforija obično se vide u materijalima i bojama koje biram”, objasnila je Bokan svoj stvaralački proces.

Bokan je diplomirala na Likovnoj akademiju na Cetinju, gdje je trenutno je na postdiplomskim studijama.

Izlagala je 2015. na godišnjoj studenstkoj izložbi Likovne akademije na Cetinju, u okviru art projekta “Exchange.ME” u galeriji “42” na Cetinju, u muzeju “Miodrag Dado Đurić” bila je dio projekta “Uključi se!”. Tri godine ranije, 2012, svoje radove prikazala je na izložbi “Mediterranean inspiration”, FLU Cetinje i međunarodnoj slikarskoj izložbi “Social plastics”, Skadar/Cetinje

Izložba u Kotoru biće otvorena do 18. maja.

Bonus video: