Veselin Mujović izbjegao sačekušu?

“Muškarci iz 'golfa' krenuli su za mnom... Bio sam na telefonskoj vezi sa policijom, a patrole su stigle veoma brzo i sprovele su me do Podgorice”...
502 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Mujović, Foto: Boris Pejović
Veselin Mujović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.05.2017. 05:33h

Veselin Mujović tvrdi da su tri muškarca pokušala da ga ubiju prije dvije večeri na Paštrovačkoj gori, ali da im je umakao zahvaljujući slučajnim prolaznicima...

Mujović je to prijavio policiji, koja ga je od odatle pod pratnjom sprovela do kuće u Podgorici.

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti”, inspektorima je ispričao da je 2. maja oko 20 časova krenuo iz Budve ka Podgorici i da je nekoliko metara prije raskrsnice u Petrovcu primijetio parkiran sivi “pasat”, sa upaljenim žmigavcima, okrenut u pravcu Bara.

“U vozilu je bio muškarac. Telefonom i rukom prekrio je veći dio lica i pogledao direktno u mene. Odlučio sam da idem preko Paštrovačke gore. Nakon par minuta vožnje, na prvoj lakat krivini sustigao sam crni 'golf IV'. Upalio je sva četiri žmigavca, a kada sam krenuo da ga pretičem, vozač mi je prepriječio put. Tada sam vidio da iz automobila izlaze dva muškarca. Nisam siguran, ali mislim da je vozač držao neki predmet u ruci”, kazao je Mujović inspektorima.

Ispričao im je da je u tom trenutku iz suprotnog pravca naišao automobil i da ga je to spasilo.

Iz policije je nezvanično rečeno da su pregledali put kojim se kretao Mujović, ali da nisu zatekli sumnjive osobe ni automobile o kojima je Podgoričanin govorio...

“Vozač automobila koji je naišao iz pravca Podgorice ablendovao je, jer je i njegova traka bila blokirana. Vozač 'golfa' se vratio u automobil, pomjerio ga u rikverc i ja sam uspio da prođem prije vozila koje je dolazilo iz pravca Podgorice. Odmah sam pozvao policiju... Muškarci iz 'golfa' krenuli su za mnom, vozio sam veoma brzo da im pobjegnem, preticao čak i u krivini. Bio sam na telefonskoj vezi sa policijom, a patrole su stigle veoma brzo i sprovele me do Podgorice”, piše u Mujovićevoj izjavi.

Iz policije je nezvanično rečeno da su pregledali put kojim se kretao Mujović, ali da nisu zatekli sumnjive osobe ni automobile o kojima je Podgoričanin govorio...

Mujoviću se sudi zbog optužbi da je prevario bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića za 890.000 eura i Budvanina Ljuba Rađenovića za 20.000 eura.

Podgoričanin je “Vijestima” ispričao da je istražiteljima rekao na koga sumnja, jer mu se slični incidenti događaju prije svakog ročišta u predmetu u kom je optužen.

“Prije svakog suđenja dobijam prijetnje, zastrašuju me... Kao da neko želi da ćutim. Sada sam se stvarno osjetio ugroženim i još se tako osjećam. Ipak, pustiću policiju, tužilaštvo i sud da rade svoj posao, iako osnovano sumnjam o kome se radi i kome ne odgovara da u sudnici ispričam istinu. To sam i rekao istražnim organima”, kazao je Mujović.

On je početkom marta izašao iz Istražnog zatvora, u kojem je bio od februara 2016. godine, kada je uhapšen zbog optužbi da je prevario Marovića nudeći mu pomoć u istragama koje Specijalno tužilaštvo vodilo protiv članova njegove porodice.

Mujović je u sudnici negirao krivicu.

Tvrdio je da je za nekadašnjeg predsjednika državne zajednice Srbije i Crne Gore nosio novac u Švajcarsku, kako iz te države ne bi tužilaštvu poslali dokaze o tajnom milionskom računu supruge Budvanina Đorđine Marović.

Marović je priznao da je bio šef organizovane kriminalne grupe koja je oštetila budžet Budve za više desetina miliona eura i nagodio se sa tužilaštvom oko novčane kazne i robije.

Marović i njegova supruga Đorđina podnijeli su krivičnu prijavu protiv Mujovića zbog navodnih prijetnji, u kojoj su napisali da strahuju za svoju i bezbjednost njihovog sina Miloša.

Mujović je ranije potvrdio da je u svojstvu građanina saslušan u policiji zbog, kako je rekao, još jedne lažne prijave osuđenog šefa kriminalne grupe iz Budve.

Vuksanović: Bila je to “filmska” potjera na Paštrovačkoj gori...

Mujovićev branilac, advokat Miloš Vuksanović rekao da je njegov branjenik i prije tog “neprijatnog događaja”, redovno obavještavao nadležne organe o svojoj ugroženoj bezbjednosti.

“Prijavljivao im je brojne prijetnje i poruke usmjerene na ugrožavanje njegove i bezbjednosti njegove porodice. Ipak, ovog puta nepoznata lica koja su učestvovala u sinoćnoj 'filmskoj' jurnjavi za Veselinom Mujovićem po Paštrovačkoj gori, otišla su korak dalje i, po kazivanju mog branjenika, samo puka sreća i njegova snalažljivost u tom trenutku učinili su da se izbjegnu možda i neke teže, ako ne i najteža posljedica”, kazao je Vuksanović.

Advokat je dodao da vjeruje da policija radi na otkrivanju osoba koje su učestvovale u napadu na Mujovića.

“Nadam se da će ovaj slučaj dobiti konkretniji epilog, s obzirom na to da sva ova dešavanja, osim sto izazivaju ozbiljne traume za mog branjenika i njegovu porodicu, na neki način utiču i na suđenje Mujoviću, za koje je potrebno stvoriti fer i normalne uslove, koji nijesu mogući u ambijentu presrijetanja i prijetnji, od koga god one dolaz”, rekao je advokat.

Bonus video: