Lažno prijavljivali da su postavljene eksplozivne naprave u Nikšiću?

Kako se navodi, u pitanju su dojave iz januara ove godine, a odnose se na to da je postavljena bomba na parkingu ispred Medicinskog centra u Nikšiću
60 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 03.05.2017. 12:43h

Nikšićka policija podnijela je krivične prijave protiv tri osobe zbog sumnje da su lažno prijavili da su postavljene eksplozivne naprave u tom gradu, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi, u pitanju su dojave iz januara ove godine, a odnose se na to da je postavljena bomba na parkingu ispred Medicinskog centra u Nikšiću.

Policijski službenici su kontinuiranim aktivnostima identifikovali tri osobe, osumnjičene da su počinile ta četiri krivična djela (KD).

Kako je saopšteno, tada nepoznate osobe su, kako je saopšteno, 27. januara, u večernjim satima u više navrata pozivala Dežurnu službu Centra bezbjednosti (CB) Nikšić, uznemiravajući policijske službenike.

„Tokom ovih poziva te osobe su u dva navrata te večeri prijavile da je na parking prostoru ispred Medicinskog centra u Nikšiću postavljena bomba. Iste prijave o postavljenoj bombi dobili su i službenici Službe hitne medicinske pomoći u Medicinskom centru u Nikšiću, koji su to prijavili policiji, kao i jedan policijski službenik koji je prijavu dobio na mobilni broj telefona“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, nepoznate osobe su i 28. januara u večernjim časovima, u više poziva uznemiravala službenike Dežurne službe CB Nikšić.

Saopšteno je da su te osobe, tokom tih poziva u dva navrata prijavile da je bomba na istom mjestu.

Takve prijave dobio je i službenik Vatrogasne jedinice Nikšić koji je to prijavio policiji.

U saopštenju se kaže da su policijski službenici u sva četiri navrata dva dana zaredom detaljno pregledali navedene lokacije, kao i užeg i šireg područja i okoline, i u nijednom od ovih slučajeva nije pronađena eksplozivna naprava.

O svemu je, kako se navodi, obaviješten nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je kvalifikovao prijavljene događaje kao KD lažno prijavljivanje.

„Službenici CB Nikšić su, u konsultaciji sa nadležnim tužiocem, preduzeli niz mjera i radnji i identifikovali su tri osobe za koja se sumnja da su počinila ova četiri KD. U pitanju su I.M. (20), P.A. (19) i M.T. (17) iz Nikšića“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su uzete izjave i privedeni nadležnom tužiocu koji je naložio da se protiv njih podnese krivična prijava u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da su počinili četiri KD lažno prijavljivanje.

Iz policije su rekli da njihovi službenici, kada su u pitanju ostali aktuelni slučajevi lažnog prijavljivanja da je u objektima postavljena eksplozivna naprava, u saradnji sa kolegama država iz kojih su upućeni ti pozivi, Srbije i Bosne i Hercegovine, preduzimaju aktivnosti kako bi osobe koje su uputile lažne prijave bile identifikovane i procesuirane.

Ti pozivi su, podsjeća se, upućeni sa pripejd brojeva čiji vlasnici nisu registrovani u tim državama i sa teritorije tih država, a pripejd brojevi su iskorišćeni sa obavljanje samo tog jednog poziva.

„Takve lažne prijave su u posljednjem periodu aktuelne i u zemljama u regionu. Policijski službenici iz navedenih zemalja aktivno sarađuju na rasvjetljavanju ovih KD“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: