Godina od smrti "Bosonogog princa"

Gost Boja jutra ministar sporta Nikola Janović. Govorimo o reformi školskog sporta u osnovnim i srednjim školama.
95 pregleda 0 komentar(a)
Ognjen rakocevic, Foto: Privatna arhiva
Ognjen rakocevic, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.05.2017. 19:50h

U četvrtak, 4. maja se navršava godina od kad je preminuo 11-godišnji Ognjen Rakočević, čije je beživotno tijelo pronađeno nakon 12 dana potrage na ušću Morače u Skadarsko jezero. Ognjen je prošle godine na tragičan način uspio da probudi i ujedini Crnu Goru. Za autističnim dječakom je danima bezuspješno tragalo na stotine građana. Gost Boja jutra biće njegov otac, Branko Rakočević, koji je objavio knjigu "Bosonogi princ", a sjutra će sa porodicom i sugrađanima položiti cvijeće na mjesto gdje je Ognjen nađen.

Gost Boja jutra ministar sporta Nikola Janović. Govorimo o reformi školskog sporta u osnovnim i srednjim školama.

U okviru Roditeljskog kutka, sa stručnjacima razgovaramo o tome šta je pozitivno roditeljstvo, smanjuje li se stopa nasilja nad djecom u Crnoj Gori, koliko je roditelja u posljednja tri mjeseca pozvalo prvu nacionalnu SOS Roditeljsku liniju, te kakvi su efekti UNICEF-ove kampanje "Zaustavimo nasilje".

U četvrtak, 4. maja se obilježava Međunarodni dan vatrogasaca. Naša ekipa provjerila je u kakvim uslovima u jedinici Glavnog grada dočekuju ovaj dan.Trenutno 105 vatrogasaca brine o o bezbjednosti ljudskih života i imovine na teritoriji Podgorice, a na svoj dan poželjeli su samo jedno - da imaju što manje posla.

O osobinama koje karakterišu dobrog vođu, razlikama između muških i ženskih lidera razgovarali smo sa američkim psihologom Robertom Hoganom, koji je nedavno posjetio Crnu Goru.

Milka Tadić Mijović, direktorka Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore komentarisaće dnevnu štampu.

Na pitanje "Šta je konobar?" odgovaraju djeca iz podgoričkog vrtića „Maša“.

Uz nas pratite prve jutarnje vijesti, servisne informacije i zanimljive priče iz svijeta.

Bonus video: