Tragikomedija koja je oduševila publiku

Glumica Sanja Ćirović kazala je da, kada dobar reditelj okupi dobru glumačku ekipu, onda je nekako očekivano da predstava naiđe na dobar prijem publike, što se i desilo na premijeri u Beranama
107 pregleda 0 komentar(a)
Poslednji čin komedije smrti, Foto: Tufik Softić
Poslednji čin komedije smrti, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 02.05.2017. 10:22h

U beranskom Centru za kulturu premijerno je odigrana pozorišna predstava “Posledni čin komedije smrti”, koju je po tekstu makedonskog dramaturga Zorana Pejkovskog adaptirao i režirao Goran Bjelanović.

Predstava, za koju je vladalo veliko interesovanje, a koja je po svemu opravdala očekivanja, rezultat je saradnje glumaca bjelopoljskog Pozorišta i glumaca beranskog Centra za kulturu.

Kako je nakon premijere kazao režiser Goran Bjelanović, čini se da je rođena predstava u kojoj će publika uživati i koju će zavoljeti, što je, po njegovim riječima suština i draž pozorišne umjetnosti.

Premijeri je prisustvovao i autor teksta ove tragikomedije Zoran Pejkovski. Fasciniran kvalitetom igre i glume aktera on je obećao da će nastojati da, što prije, ovaj pozorišni komad dovede u Makedoniju.

“Nisam očekivao ovakvu predstavu i imam samo riječi hvale za glumce. Prisustvujem svim premijerama pozorišnih predstava koje se rade po mojim tekstovima pa sam tako došao i u Berane. S obzirom da je prije 30 godina prvi put u Crnoj Gori odigrana predstava po mom tekstu, kada sam prvi put zaplovio u profesionalne pozorišne vode, ovo je svojevrstan jubilej za mene”, kazao je Pejkovski.

Jedan od glavnih glumaca u ovoj predstavi, Predrag Vukojević, kazao je da je publika imala priliku da pogleda jedan savremeni tekst koji do sada nije postavljan na scenama u regionu.

“Zajednička saradnja bjelopoljskih i beranskih glumaca je, čini se, urodila plodom i, ako se po jutru poznaje dan, ova predstava će živjeti i čekaju je lijepi dani”, dodao je on.

Glumica Sanja Ćirović kazala je da, kada dobar reditelj okupi dobru glumačku ekipu, onda je nekako očekivano da predstava naiđe na dobar prijem publike, što se i desilo na premijeri u Beranama.

“Imam samo riječi hvale za ovo veče i posebnu emociju nakon predstave s obzirom da je moja uloga, u tom smislu, bila zahtijevna”, kazala je Ćirović.

Pored njih, u predstavi glume Predrag Šćekić, Paola Iritano, Vlado Tomović, Emir Muratović, Vasko Dragović, Stanija Labudović, Momčilo Miladinović, Slađana Bubanja, Bogdan Piper, Marija Folić, Luka Novović, Maja Martinović i Elena Pešić.

Pozorišna predstava “Poslednji čin komedije smri” rađena je u produkciji beranskog Centra za kulturu, a pod pokroviteljstvom Opštine Berane.

Centar za kulturu iz Berana je na ovaj način nastavio dobru praksu sopstvene pozorišne produkcije, koja je poslije dugo vremena oživljena prije tri godine.

Bonus video: