Boka Kotorska u Beogradu

Lutovac je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, smjer slikrastvo, a trenutno je na prvoj godini doktorskih umjetničkih studija Univerziteta umetnosti u Beogradu
93 pregleda 0 komentar(a)
stevan lutovac
stevan lutovac
Ažurirano: 02.05.2017. 10:03h

Na “Belgrade art show”, festivalu avangardne umjetnosti, predstavio se i crnogorski umjetnik Stevan Lutovac. U okviru kolektivne izložbe predstavljeni su njegovi radovi nastali tokom prošle godine, sa motivima Skadarskog jezera i Boke Kotorske, a publiku je imala priliku i da poglede projekcije dva njegova filma nastala u posljednje dvije godine. Ovo je njegovo četvrto predstavljanje beogradskoj publici u periodu od godinu dana, kada su izložbe u pitanju (dvije samostalne i dvije kolektivne), kao i četvrta projekcija njegovih filmova.

Lutovac je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, smjer slikrastvo, a trenutno je na prvoj godini doktorskih umjetničkih studija Univerziteta umetnosti u Beogradu.

“Belgrade art show”, koji postoji dvije i po godine u organizaciji kreatora Pavla Kneževića, ima za cilj afirmisanje i očuvanje kulture i umjetnosti Beograda. Festivalski program se sastoji od izložbi slika, skulptura, projekcija filmova, performansa, poezije, koncerata i modnih revija i do sada se publici predstavilo oko 200 mladih umjetnika.

Bonus video: