Čekaju se policija i tužilac: Prijave podnijeli i Radulović i Vuksanovići

Incident se dogodio ispred zgrade, kada se Radulović, kako je naveo, vraćao iz trgovine sa kesama u rukama, gdje se susreo sa Goranom Vuksanovićem
205 pregleda 21 komentar(a)
Branko Radulović, Foto: Filip Roganović
Branko Radulović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.05.2017. 06:39h

Budvanska policija ni kotorski tužilac još se nijesu izjasnili, niti pokrenuli postupak protiv aktera prekjučerašnjeg incidenta, koji se dogodio ispred stambene zgrade u naselju Rozino, gdje su se verbalno sukobili jedan od lidera DF-a Branko Radulović i Budvani, braća Jovan i Goran Vuksanović.

Vuksanovići su odvojeno protiv Radulovića podnijeli prijave za navodni napad, od kojih je Jovan u svojoj prijavi naveo da je Radulović njemu prijetio nožem.

I Radulović je protiv braće Vuksanović podnio prijavu zbog navodnog napada.

Policija, kako nezvanično saznjemo, ima rok od 60 dana da pokrene, najvjerovatnije prekršajni postupak, u kome bi mogla sve aktere događaja prekršajno da kazni.

Incident se dogodio ispred zgrade, kada se Radulović, kako je naveo, vraćao iz trgovine sa kesama u rukama, gdje se susreo sa Goranom Vuksanovićem.

Radulović i Vuksanovići imaju višegodišnju netrpljevost.

Radulović osporava legalsnost lokala koji su Vuksanovići napravili u prizemlju zgrade, dok oni Radulovića optužuju da je falsifikator, jer je navodno lažno organizovao skupštinu stanara, iako nije vlansik stana već njegova supruga.

Goran je toga dana krenuo da opere motor, kada je, kako je ispričao u policiji, susreo Radulovića, koji je navodno počeo da mu dobacije i provocira ga.

“Šta me gledaš”, navodno je rekao Radulović, kako je Goran Vuksanović ispričao policiji, nakon čega je počela rasprava.

Nakon međusobnih optužbi, Goran se odmah uputio ka policiji, kako bi prijavio Radulovića.

Dok je Goran bio u policiji da prijavi slučaj, Radulović se vratio u stan, a ubrzo je izašao iz zgrade i uputio se ka lokalu Vuksanovića, gdje je došao do samoga ulaza.

U lokalu je bio Jovan Vuksanović, koji je, vidjevši Radulovića, otvorio vrata lokala i upitao ga šta hoće.

“On je počeo da prijeti, da maše rukama. Tada je iz desnog džepa izvadio nož na rasklapanje. Kada ga je rasklopio, sječivo je bilo oko 15 centimetara. Pitao sam ga šta hoće, počeli smo da se raspravljamo. Optužio sam ga da je falsifikator. Onda se on okrenuo i otišao ka ulazu zgrade. Sa stepeništa zgrade mi je prijetio da ću ga zapamtiti i psovao mi majku. Rekao sam mu da pokaže nož”, naveo je u svojoj prijavi između ostalog 63-godišnji Jovan.

Nakon toga je pozvao brata, koji je još bio u policiji i ispričao mu da je Radulović na njega vadio nož. On mu je kazao da odmah dođe i da on da izjavu u policiju, što je i učinio.

Desetak minuta nakon što je Jovan došao u policiju, stigao je i Radulović sa dokumentacijom, kako bi prijavio Vuksanoviće zbog napada.

"Kafana Vuksanovića napravljena je kao privremeni objekat sa falsifikovanim dokumentima ispod mog balkona. Pisao sam svim predsjednicima Opštine i ministru da se ona ukloni, a neki stanari zgrade su već prodali stanove zbog toga. Taj objekat ne može da stoji ispod naših balkona, jer je uzurpirao naš život, uzeo garaže, sve divlje postavio i više ovdje ne možemo da živimo, ni ja ni moja porodica", kazao je Radulović za Portal Analitika.

Ispričao je kako je toga jutra, čekajući porodicu, otišao u prodavnicu kako bi obavio kupovinu.

"Kad sam izašao iz prodavnice, jedan od braće koji su vlasnici lokala počeo je da me provocira i dobacuje. Samo sam ga opomenuo da to ne radi, a on je s bratom sve kazao najgadnije psovke i sve uradio da ja reagujem. Onda sam uzeo cijelu dokumentaciju i pošao u policiju, tražio da me zaštite. Znači, niko me nije zvao, ni privodio, jer nisam mogao to više da istrpim. Morao samo to zbog porodice", naveo je Radulović.

Bonus video: